Több mint kétmilliárd forinttal segített a Demján-alapítvány

Több mint 2,2 milliárd forinttal támogattak csaknem 12 ezer rászoruló hallgatót hat év alatt a Demján Sándor Alapítvány által elindított Comenius-program keretében – hangzott el a projektet záró szerdai budapesti sajtótájékoztatón. Forrás: MNO   Demján Sándor értékelése szerint a program sikeres volt, és valóban azok kapták a juttatásokat, akik megérdemelték. Kitért arra, hogy jelenleg az […]

Szerző:

Több mint 2,2 milliárd forinttal támogattak csaknem 12 ezer rászoruló hallgatót hat év alatt a Demján Sándor Alapítvány által elindított Comenius-program keretében – hangzott el a projektet záró szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Forrás: MNO

 

Demján Sándor értékelése szerint a program sikeres volt, és valóban azok kapták a juttatásokat, akik megérdemelték. Kitért arra, hogy jelenleg az oktatást fenyegető legnagyobb veszély az oktatók elvándorlása. Mint mondta, ő a szakegyetemek híve, és nem tartja helyesnek, hogy több kinevezett egyetemi tanár van Magyarországon, mint Németországban. Szólt arról is, hogy szükség van művészre, tanárra, a humán szférára, de nem szabad, hogy a társadalmi arányok felboruljanak. Jelezte: a jövőben az anyagi javakat a minőségi szakmunkásképzésre kívánja koncentrálni.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek


Demján jó lépésnek tartja munkahelyvédelmi akciótervetDemján jó lépésnek tartja munkahelyvédelmi akciótervet

Ács Tamás kuratóriumi elnök felidézte, hogy 2006 októberében hirdették meg az eredetileg öt évre szóló felsőoktatási támogatási programot. Ezt később a nagy érdeklődésre való tekintettel, az intézmények kérésére egy évvel meghosszabbították. Kiemelte: az alapító szándéka az volt, hogy a felsőfokú műszaki és gazdaságtudományi képzésben részt vevő hátrányos helyzetű fiatalok tanulmányaikat családi támogatás, anyagi eszközök hiányában ne kényszerüljenek abbahagyni vagy felfüggeszteni.

Az első évben 7 felsőoktatási intézmény 2100 hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló nappali tagozatos hallgatója kapott pályázati úton támogatást, 10 hónapon keresztül havonta 20 ezer, összesen 420 millió forint összegben. 2007-től további két egyetemet vontak be, így a 9 felsőoktatási intézmény 2300 hallgatója 460 millió forint összegben kapott ösztöndíjat. Az alapítvány 2009 és 2012 között 103 hallgatóval kötött külföldi ösztöndíjszerződést, mintegy 90 millió forint értékben. Ács Tamás összegzése szerint a rendszerváltás óta nem volt ilyen volumenű kezdeményezés, „és azóta sincs”.

„Példaértékű”

A sajtótájékoztatón a részt vevő felsőoktatási intézmények és hallgatói önkormányzatok képviselői köszönetet mondtak a támogatásért, amelyet példaértékűnek neveztek. Palkovics László, a Budapesti Corvinus Egyetem tudományos rektorhelyettese közölte: intézményük 360 millió forintot kapott a program során. Ebből 1787 hallgató részesülhetett támogatásban. Megállapítása szerint az ösztöndíjak nagyban hozzájárultak a szociálisan rászoruló hallgatók tanulmányaihoz.

Jobbágyi Ákos, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem oktatási igazgatója arról szólt, hogy nem könnyű a felsőoktatás helyzete ma Magyarországon. Megjegyezte: fontos, hogy legyenek jó szabályok, de ennél is fontosabb, hogy legyenek, akik segítenek. A támogatási keretből több mint 4900 műegyetemi hallgató kapott támogatást, összesen 860 millió forint értékben.

Hell Judit, a Miskolci Egyetem rektorhelyettese azt mondta, a támogatás jó helyre került, és a keretre a túljelentkezés több mint kétszeres volt. Az intézmény csaknem kétezer hallgatója 340 millió forintos támogatást kapott.

A támogatott intézmények közül a Debreceni Egyetem 465 hallgatója 80 millió forint, a Pannon Egyetem 674 hallgatója 140 millió forint, a Semmelweis Egyetem 756 hallgatója 160 millió forint, a Szent István Egyetem 200 hallgatója 40 millió forint, a Budapesti Gazdasági Főiskola 493 hallgatója 100 millió forint, a Nyíregyházi Főiskola 870 hallgatója 180 millió forintos támogatásban részesült.

Címkék: , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!