Demján: A Fidesz eredeti terve jó volt

Demján Sándor nagyvállalkozó szerint a kormánynak nem kéne ellehetetleníteni a bankokat, mert minden forint teher tíz forinttal csökkenti a hitelkihelyezést. Azzal viszont egyetértett, hogy az állam vállaljon szerepet a bankszektorban. Demján azt állította, hogy 2010-ben lehetett volna 7 százalék a magyar költségvetés hiánya az unió ígérete alapján, de ezt a görög válság miatt visszavonták. Forrás: […]

Szerző:

Demján Sándor nagyvállalkozó szerint a kormánynak nem kéne ellehetetleníteni a bankokat, mert minden forint teher tíz forinttal csökkenti a hitelkihelyezést. Azzal viszont egyetértett, hogy az állam vállaljon szerepet a bankszektorban. Demján azt állította, hogy 2010-ben lehetett volna 7 százalék a magyar költségvetés hiánya az unió ígérete alapján, de ezt a görög válság miatt visszavonták.

Forrás: origo

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

Forrás: MTI/Máthé ZoltánDemján Sándor

Az Orbán-kormány 2010-ben 7 százalékos államháztartási hiányról beszélt, de Angela Merkel német kancellár világosan megmondta, hogy a 3 százalék alatti hiánycélt el kell érni. Demján Sándor az interjúban azt mondta, nem hibáztatja az Európai Uniót, de elvtelennek tartja, mert például a Nicolas Sarkozy volt francia elnök megteheti, hogy a hazai közbeszerzésekről kitiltja a külföldi cégeket, a magyar kormány viszont nem.

A Trigránit építőipari vállalat fő tulajdonosa arról is beszélt, hogy szerinte a nyugdíjpénztári vagyonból nem az államadósságot kellett volna csökkenteni, hanem növekedési, gazdaságfejlesztési alapot kellett volna létrehozni. Demján egyetértett az állam aktív gazdasági szerepvállalásával, szerinte az államnak minél több vállalatot kellene alapítania, és támogatni a szövetkezetek létrejöttét.

Ugyanakkor hibáztatta az uniós pénzek elosztásának hazai módját, szerinte míg Európában helyben osztották ki a támogatásokat, addig “nálunk az irigység az úr, csak a magyar vállalkozó ne kapjon megbízást”. A felhasználás módja pedig azért rossz szerinte, mert nem a termelés élénkítésére fordították a pénzt, hanem “ravatalozók, falusi strandok, városi közterek” felújítására.

A “magyar politikai irigység” miatt nem lehetséges az az ötlet Demján szerint, hogy az állam létező magyar nagyvállalatokat támogasson. “Csányi Sándor Pick- és Herz-gyárának adni kellene 80 milliárd forintot, hogy építsen erős nemzetközi márkát. Ha a cég nagy exportőrré válhatna, akkor a magyar állattenyésztésben 100 ezer ember foglalkoztatása a leggyorsabban megvalósítható lenne, mivel munkaigényes ágazatról van szó. Az állam számára egy ilyen befektetés legalább ötszörösen megtérülne” – mondta hozzátéve, hogy az állam inkább saját céget alapít, mint hogy Csányinak adjon pénzt.

Demján elmondta, hogy meg akarta venni a Malévot 8-9 éve, de “azt mondták, meg kell tartani az összes alkalmazottat. Így nem lehet nyereséges működést csinálni”. Ugyanakkor szerinte szükség van légi közlekedésre Budapesten, mert enélkül “felejtsük el a keleti nyitást”. Demján azt állította, “próbál valamit visszapótolni” a Malév csődje után, hogy legalább Kína és Budapest között legyen légi közlekedés.

A bankrendszerről azt mondta Demján, hogy szerinte az államnak be kell lépnie a pénzügyi piacra. “A külföldi bankok kivonulnak, illetve kiviszik a pénzt az országból. Ha az állam működtetni akarja a gazdaságot, nem tud mást csinálni, bankokat kell alapítania” – mondta. Ezzel együtt a kormány hibájára is utalt, szerinte “a bankok működését nem szabad ellehetetleníteni, hiszen minden egyes tőlük elvett forint tízzel csökkenti a hitelkihelyezést”.

A válságból való kiút szerinte az, hogy a foglalkoztatás szerkezetét át kell alakítani, hogy kevesebb diplomás, és több szakmunkás legyen. A gazdasági függetlenség ára szerinte az, hogy 400 forint helyett 600 lenne a benzin. “Gazdag országnak kell lenni, csak a jólét biztosítja a függetlenséget. A szegénység ellen pedig küzdeni kell, mert az megöli a demokráciát” – mondta.

A kormányt ugyan kritizálta Demján, de azt is elmondta, hogy “az úgy nem működik, hogy az ország fele azért szurkol, hogy ne sikerüljön valami egy kormánynak, és tapsol a gazdasági kudarcok hallatán. Hazaárulónak tartanám magam, ha nem a mindenkori kormány sikeréért szurkolnék”.

Címkék: , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!