Pap Géza: megrendült a bizalmunk a román igazságszolgáltatásban

A történelmi magyar egyházak támogatását kérte a Mikó-per ügyében Kelemen Hunor. A szövetségi elnök levélben tájékoztatta a püspököket a Szövetségi Képviselők Tanácsának vasárnapi állásfoglalásáról, miszerint az RMDSZ határozottan elítéli a Mikó-perben született alapfokú ítéletet, és azt a jogállamiság teljes mértékű lábbal tiprásának, az erdélyi magyar közösséget ért egyik legaljasabb támadásnak tartja. Pap Géza püspök Híradónknak […]

Szerző:

A történelmi magyar egyházak támogatását kérte a Mikó-per ügyében Kelemen Hunor. A szövetségi elnök levélben tájékoztatta a püspököket a Szövetségi Képviselők Tanácsának vasárnapi állásfoglalásáról, miszerint az RMDSZ határozottan elítéli a Mikó-perben született alapfokú ítéletet, és azt a jogállamiság teljes mértékű lábbal tiprásának, az erdélyi magyar közösséget ért egyik legaljasabb támadásnak tartja. Pap Géza püspök Híradónknak azt mondta, az Erdélyi Református Egyházkerület is rövidesen nyilatkozatot fogad el az ügyben.

Forrás:bukarestiradio.ro

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

Mint ismeretes, a Korrupcióellenes Ügyészség közérdek elleni hatalommal való visszaélés vádjával indított eljárást a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium visszaszolgáltatása miatt. Az évek óta zajló perben a Buzau-i bíróság Markó Attila államtitkárt és Marosán Tamást, az Erdélyi Református Egyházkerület volt jogi tanácsadóját 3 év letöltendő börtönbüntetésre, Silviu Climet, az igazságügyi minisztérium volt tanácsadóját pedig 3 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A bíróság alapfokú döntése során visszaállamosítják a Székely Mikó Kollégium épületét, és 1,3 millió lejes kártérítés kifizetésére kötelezik a református egyházat. Az ügyben a magyar kormány is állást foglalt, s bár elismeri és tiszteletben tartja a román igazságszolgáltatás függetlenségét –, értetlenül áll az ítélet előtt. A Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes, Németh Zsolt államtitkár és Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár által jegyzett dokumentum szerint a Magyar Kormány egyetért az RMDSZ Szövetségi Képviselők Tanácsának állásfoglalásával, és hasonlóan jár el: szolidaritást vállal az elítéltekkel, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a Mikó-per ügye eljusson a legfontosabb nemzetközi fórumokhoz.

Címkék: , , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!