Esküvőtől válóperig

Első saját darabját mutatja be 2012. június 21-én a Thália Színház, Esküvőtől válóperig címmel. Erről, valamint további darabokról és tervekről tartott beszámolót a teátrum két vezetője, Bereményi Géza és Kálomista Gábor. Forrás: HetiVálasz Bereményi Géza ügyvezető igazgató és Kálomista Gábor menedzser-igazgató sajtótájékoztatóján ismertette a Thália Színház első évadjára vonatkozó terveit. Mint ismeretes, az új vezetés […]

Szerző:

Első saját darabját mutatja be 2012. június 21-én a Thália Színház, Esküvőtől válóperig címmel. Erről, valamint további darabokról és tervekről tartott beszámolót a teátrum két vezetője, Bereményi Géza és Kálomista Gábor.

Forrás: HetiVálasz

Bereményi Géza ügyvezető igazgató és Kálomista Gábor menedzser-igazgató sajtótájékoztatóján ismertette a Thália Színház első évadjára vonatkozó terveit.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

Mint ismeretes, az új vezetés az év elején vette át a színházat, melybe a Mikroszkóp színpad is beolvadt. Az egy nagyszínházat és két stúdiót magába foglaló Thália befogadó színházként működik, június 21-én azonban saját bemutatóval várják a nyári hangulathoz illő szórakozásra vágyó közönséget.

Georges Feydeau francia szerző hat egyfelvonásosából Hamvai Kornél írt darabot, a rendező Béres Attila. A mű hat jelenetet villant fel az 1900-as évek elejének Franciaországában élő pár életéből, az esküvőtől a válóperig. A szerző a saját életéből vett eseteket írta meg, a sajtótájékoztatón megjelent két főszereplő, Schell Judit és Csányi Sándor szerint éppen az a legjobb a jelenetekben, hogy azok helytől és időtől függetlenül mindannyiunk életében előfordulhatnak.

Csányi Sándor szerint – aki nagy örömére ezúttal egy „csetlő-botló, béna pali”-t alakít – két féle házaspár létezik: akik abba tudják hagyni a veszekedést, és akik nem. A darab szereplői az utóbbiak közé tartoznak, és bár sok nevetést ígérő vígjátékról van szó, közben azért el lehet gondolkodni azon, hogy tíz év után miért nem tud megmaradni egymás mellett két – valaha egymást szerető – ember.

Bereményi Géza beszámolt a további tervekről is. Szeptemberben ősbemutatóra kerül sor: Garaczi László EMKE című darabját állítják színpadra, Bagó Bertalan rendezésében. Ez a mű is a múlt század elején játszódik, az EMKE kávéházban, szereplői a tulajdonos család tagjai. Ezt követően A tanú című filmből készült színdarabot mutatják be Balikó Tamás rendezésében, melynek szereposztásáról annyit már lehet tudni, hogy Pelikán Józsefet Csányi Sándor fogja alakítani. Várhatóan januárban kerül színpadra a pesti kabaré történetét 1910-től napjainkig feldolgozó Bombasiker című darab, melyet Benedek Miklós állított össze, és egyúttal rendez is.

A felsorolt bemutatók közül három is az I. világháború előtti évekbe vezeti vissza a nézőt, Bereményi Géza szerint az első évad jellemezhető úgy, mint egyfajta „múltidézés, történelmi távlatok a pesti Broadway szellemében.” A bemutatásra kerülő darabokat minél többször szeretnék majd játszani, ami saját társulat hiányában is lehetséges lesz, mivel a színháznak sikerült közel húsz színésszel megállapodni, akik bár nem társulati tagok, de a jövőben szerepléseiket először a Tháliával egyeztetik majd. Kálomista Gábor hangsúlyozta, hogy ez egy új út, amin elindulva szeretnék a teátrumot a saját lábára állítani, és olyan minőségi színházat létrehozni, ami képes sok nézőt megmozgatni. Ehhez igyekeznek minél több „húzónevet” csábítani a Tháliába, mint például Schell Judit és Csányi Sándor, akik a hat évvel ezelőtti Csak szex és más semmi című filmmel már bizonyították, hogy remek párost alkotnak.

Szó esett még a Litkai Gergely művészeti vezetésével működő Mikroszkóp Színpadról is, melyre nézve külön koncepció készül, amit hamarosan nyilvánosságra hoznak. Cél az, hogy a régi közönséget megtartsák és azt a fiatal humorista nemzedék közönségével egészítsék ki.

Kálomista Gábor beszélt még a közmédiával való együttműködés fontosságáról, melynek részeként a színház keretszerződést kötött az MTVA-val magas minőségű televízió felvételek készítéséről, amit a színházban rendelkezésre álló technikai háttér tesz lehetővé. Kilenc felvétel már el is készült – eddig vidéki és határon túli magyar színházak előadásait rögzítették – és az idén további kilenc darab felvétele várható. A szokásos színházi szerepkörön túlmutató feladatok közé tartozik még a közelmúltban nagy sikerrel megrendezett Határon Túli Színházak Szemléje, melyet a tervek szerint szeptemberben a vidéki színházak országos találkozója, januárban pedig a Humorfesztivál követ.

Bereményi Géza úgy összegezte az elmondottakat, hogy bár az általános vélekedés szerint egy új színház a harmadik évadra ébred rá, mi is az igazi karaktere, szerinte saját stílusuk, szellemiségük már az idei első évad darabjain keresztül is megmutatkozik majd.

Címkék: ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!