Kapuvár sorsára jut a Gyulai Húskombinát is

Leállhat a termelés a Gyulai Húskombinátban a jövő héten, a termelést a cég nem tudja finanszírozni, a számlavezető bankok zárolták a kifizetéseket. A nagy múltú élelmiszeripari cég ellen kedden rendelt el felszámolást a bíróság. Forrás: P&P Petrusán Györgyné szakszervezeti elnök szerint teljes a bizonytalanság a dolgozók körében, lassan elfogynak a szabadságok, egyre többen kényszerülnek állásidőre. […]

Szerző:

Leállhat a termelés a Gyulai Húskombinátban a jövő héten, a termelést a cég nem tudja finanszírozni, a számlavezető bankok zárolták a kifizetéseket. A nagy múltú élelmiszeripari cég ellen kedden rendelt el felszámolást a bíróság.

Forrás: P&P

Petrusán Györgyné szakszervezeti elnök szerint teljes a bizonytalanság a dolgozók körében, lassan elfogynak a szabadságok, egyre többen kényszerülnek állásidőre. Hozzátette: a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. a szakszervezetnek néhány napja ígéretet tett arra, hogy a termelés a felszámolás alatt sem áll le, az emberek próbálnak ebben bízni – közölte a Magyar Távirati Iroda.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

“Elfogytak a húskombinát utolsó tartalékai, a számlavezető bankok 11 napja a húskombinát számlájára befolyt árbevétel lehívását nem engedélyezik a hiteltartozások miatt, és a pénzek részleges engedményezésében sem vezettek eredményre a tárgyalások ” – nyilatkozta Ruck János vezérigazgató. Hozzátette: a társaság hiteltartozása mintegy hárommilliárd forint, ebből 1,2 milliárd forint a forgóeszköz hitel összege, a többi hosszú lejáratú, beruházási célú hitel.

Hiába demonstráltak a dolgozók – Kép: MTI

A vezérigazgató elmondta: az üzemben a héten szerdán és csütörtökön folyik gyártás, két napra elegendő alapanyag vásárlásához volt pénzük, a hét többi napján a négyszáz dolgozóból 150-200 ember dolgozik, akik logisztikai feladatokat látnak el, a szeletelő üzemben, a csomagolóban és a raktárakban, a dolgozók ötven százaléka szabadságát tölti, vagy állásidőre küldte őket a cég.

Segítséget kap a kormánytól a kapuvári húsgyár
A rendkívüli intézkedésekre szolgáló tartalékból 53,9 millió forintot csoportosít át egy keddi határozatával a kormány a Kapuvári Hús Zrt., mint stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezet felszámolási eljárásával kapcsolatos feladatok ellátásának. A döntés értelmében a felszámolónak november 30-ig kell elszámolnia a forrás felhasználásával, illetve visszafizetnie az el nem költött összeget.

Ruck János kifejtette: a dolgozók elbocsátását eddig nem kezdeményezte a húskombinát vezetése, hiszen minden jel arra mutatott, hogy a kiemelt stratégiai státuszból adódóan a felszámolásban sem áll le a gyártás, “ma már tudjuk, a kiemelt státusz esetében jogszabály a termelés fenntartásáról nem rendelkezik”. A vezérigazgató szerint napokon belül dől el a húskombinát sorsa.

A kombinát felszámolását nem jogerős határozatában kedden rendelte el a Gyulai Törvényszék. A Gyulai Húskombinát hétfőn adott a bíróságnak választ a hitelezői tartozás kiegyenlítéséről, a gazdálkodó szervezet válaszában a szállítói tartozást elismerte, de annak kiegyenlítésére nem kért fizetési halasztás, így a Gyulai Törvényszék megállapította a társaság fizetésképtelenségét és a jogszabályok szerint nem jogerős végzésben kedden elrendelte a Gyulai Húskombinát felszámolását. A határozat ellen 15 napon belül lehet fellebbezni, ha nem történik fellebbezés, a felszámolási eljárásról szóló végzés a cégközlönyben történő közzététel napján emelkedik jogerőre.

A Gyulai Húskombinát ellen egy budapesti beszállító cég nyújtott be keresetet felszámolási eljárás elindítására, mert a húsipari cég többszöri megkeresésre sem egyenlítette ki szállítói tartozását. A Gyulai Törvényszék ideiglenes vagyonfelügyelőt rendelet ki. Az elnökhelyettes emlékeztetett, a társasággal szemben 2012. szeptember 27-én nyújtottak be felszámolási eljárás megindítására kérelmet a törvényszékhez, majd a kérelmet egy ideiglenes vagyonkezelő kijelölése iránti kérelemmel egészítették ki, az eljárás ezt követően a csőd- és a felszámolási eljárásról szóló törvény rendelkezései szerint folytatódott.

Áfacsökkentés nélkül nem lesz magyar húsipar
Nehéz idők járnak a magyar húsiparra: sorozatban kerülnek nehéz helyzetbe a jó nevű magyar élelmiszeripari vállalkozások. Gondok vannak a Gallicoop háza táján, felszámolás alá került a Kapuvári Hús, finanszírozási nehézségekkel küzd a Gyulai Húskombinát. Ágazati szereplők szerint az élelmiszerekre kirótt magas áfa csökkentésével megoldhatók lennének a szegmens problémái, ám erre – legalábbis a belátható időben – nem lesz pénz a magyar költségvetésben.
Címkék: , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!