Tízéves magyar sikertörténetről beszélt Matolcsy

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kijelentette: a Széchenyi Kártya önmagában hatalmas érték, és mutatja, hogy képesek vagyunk sikerekre. Forrás: hirado.hu A Széchenyi Kártya valódi sikertörténet, Magyarországon az elmúlt tíz évben rajta kívül egyetlen programban sem tudtak célzottan 1000 milliárd forintot ilyen jól felhasználni, és egyben alkalmas arra is, hogy tükröt állítson ezen időszak elé – mondta […]

Szerző:

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kijelentette: a Széchenyi Kártya önmagában hatalmas érték, és mutatja, hogy képesek vagyunk sikerekre.

Forrás: hirado.hu
A Széchenyi Kártya valódi sikertörténet, Magyarországon az elmúlt tíz évben rajta kívül egyetlen programban sem tudtak célzottan 1000 milliárd forintot ilyen jól felhasználni, és egyben alkalmas arra is, hogy tükröt állítson ezen időszak elé – mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter csütörtökön az évfordulós ünnepségen, Budapesten. A miniszter szerint a Széchenyi Kártya önmagában hatalmas érték, és mutatja, hogy képesek vagyunk sikerekre.

Matolcsy György kiemelte: a Széchenyi Kártya példája megmutatja, hogy Magyarországnak hogyan kellett volna az elmúlt tíz évben a forrásokat felhasználni, például lehetett volna folytatni az I. Széchenyi-tervet, amely 200 milliárd forint állami támogatással mintegy 600 milliárd forint beruházást mozgatott meg másfél év alatt. A nemzetgazdasági miniszter szerint a Széchenyi Kártya indulásakor meglévő gazdaságpolitika folytatásával eredményesebb lehetett volna az ország.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

Megemlítette, hogy az államadósság szintje a GDP-hez mérten 45 százalék lenne 80 százalék helyett, a munkanélküliségi ráta 6 százalék alatt lehetne, és 300-400 ezerrel több munkahely jöhetett volna létre. A miniszter szólt arról, hogy befejezéséhez közeledik a költségvetési konszolidáció, 2011-ben trendforduló volt, 2012-2013-ban pedig az államháztartási konszolidációval megteremti a kormány annak a lehetőségét, hogy hosszú távon is tartható legyen a 3 százalék alatti GDP-arányos államháztartási hiány.

Matolcsy György kitért arra, hogy szükség van alternatív, az állam által támogatott vállalati finanszírozási rendszerre is, hiszen a bankok az elmúlt öt évben 1400 milliárd forint hitelt vontak ki a rendszerből. Demján Sándor, a Széchenyi Kártya ötletgazdája, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke hangsúlyozta: a jövőben a termelő beruházásokat kell támogatni, akár nulla kamatozású hitellel is, és a hazai középvállalkozások uniós forráshoz juttatását kellene elősegíteni.

Demján: Harmonikus arányt kell tartani a gazdaság és a humán terület támogatása között

Demján Sándor a Széchenyi Kártyával kapcsolatban elmondta: a sikerhez hozzájárult, hogy a vállalatok tulajdonosai személyes garanciával felelnek a hitel visszafizetéséért. Felhívta a figyelmet arra, hogy a gazdaságból ered az adófizetők forintja, és harmonikus arányt kell tartani a gazdaság és a humán terület támogatása között. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke elmondta: a Széchenyi Kártya tapasztalatai alapján további sikereket lehetne elérni a piacra jutás támogatásában, az uniós források felhasználásában.

Parragh László szorgalmazta: az uniós fejlesztési források 2014 utáni felhasználásával kapcsolatos vitákba a gazdaság szereplőit is vonják be. A Széchenyi Kártya rendszerét működtető KA-VOSZ Zrt. adatai szerint az elmúlt tíz évben több mint 1000 milliárd forint kedvezményes kamatozású hitelt helyeztek ki a különböző konstrukciókon keresztül. Eddig Széchenyi Kártyát 218 ezren igényeltek, és 162 ezer kártyát adtak át.

Az ünnepségen elismeréseket kapott a Széchenyi Kártya Program sikeréhez hozzájáruló három minisztérium, így a nemzetgazdasági, a nemzeti fejlesztési és a vidékfejlesztési tárca, az elismeréseket Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár vette át. Demján Sándornak és a Parragh Lászlónak emlékplakettet adtak át, a finanszírozásban részt vevő pénzintézetek és szervezetek is kitüntetést kaptak.

Címke: , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !