Csányi Sándor kilóra megvette az államot(?)!

„Nemrég információkat szereztünk arról, hogy az IMF tárgyalásokkal párhuzamosan a kormány egy másik nagy üzlet megkötésén is munkálkodott, ami azt hivatott biztosítani, hogy nem történik meg az államcsőd, amíg a kormány hozzá nem jut az IMF hitelhez – ami ugyebár újabb évvel tolná ki az államcsődöt, mert a kapott pénzből lehet majd tovább költekezni.  Forrás: […]

Szerző:

„Nemrég információkat szereztünk arról, hogy az IMF tárgyalásokkal párhuzamosan a kormány egy másik nagy üzlet megkötésén is munkálkodott, ami azt hivatott biztosítani, hogy nem történik meg az államcsőd, amíg a kormány hozzá nem jut az IMF hitelhez – ami ugyebár újabb évvel tolná ki az államcsődöt, mert a kapott pénzből lehet majd tovább költekezni. 

Forrás: sokkaljobb.hu

A kormány és az IMF közti megegyezés egyelőre 2013 utolsó, 2014 első negyedévére van betervezve, addig valahonnan mozdítható pénzeket kellett szerezniük. Hogy a problémát átmenetileg megoldják, az Orbán-kormány konyhanyelven szólva „a magánbefektetőkhöz fordult”. Azzal a Csányi Sándorral egyeztek meg, aki köztudottan Magyarország leggazdagabb embere.

Információink szerint ennek a megállapodásnak az lenne a lényege, hogy Csányi pénzeli a kormányt, amíg az hozzá nem jut az újabb IMF-hitelhez. Ezt az üzletet Orbánék állampapírokon keresztül akarták megoldani, és történtek is ezen a téren jókora üzletek – de a kormány által hangoztatottakkal ellentétben nem a magyar lakosság vásárolja az állampapírokat (miből vásárolná?), hanem Csányi érdekeltségei. Az állam pénzelésért cserébe azonban valami egészen mást is kellett adniuk – Csányi nem fogadta el fedezetnek az állampapírokat, mivel azok bármelyik pillanatban értéktelenné válhatnak, ha az állam fizetésképtelen lesz. A kormány éppen amiatt van rászorulva a „magánbefektető” pénzére, mert az állam csődközeli helyzetben van – és egy ilyen helyzetben nem jó döntés állampapírt venni, a tapasztaltabb befektetők most minden eddiginél jobban kerülik a magyar állampapírokat, éppen a fent említett viszonyok miatt.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

Csányinak az értéktelen papírfedezeten felül föld kellett – rengeteg föld. A kormány pedig nyélbe ütötte az üzletet. A termőföldekre kiírt pályázatokat mind Fidesz-közeli személyek nyerték (a helyi gazdákkal szemben) és a fideszes strómanok az eladásra meghirdetett földeket is országosan felvásárolták. Ezek a földek mind az üzlet részévé váltak, Csányi birodalma több millió hektár földet kapott meg cserébe a kormány pénzeléséért.

Ez már túlmutat azon, hogy a kormány pénzszűkében van. Egyetlen ember kezében van Magyarország termőföldjeinek több mint fele, és ez az ember nem nagybirtokost akar játszani, hanem el fogja adni a földeket jókora haszonnal. Nem kell sokat töprengeni azon, hogy kinek fogja egyben eladni a magyar termőföldek nagy részét. Áder nemrég jött haza Izraelből és bejelentette, hogy az izraeliek érdekeltek a magyar mezőgazdaságban és vízgazdálkodásban, a kormány a közeljövőben ezen a téren „együttműködik” Izraellel.

Csányi kilóra megvette a kormányt, megkapta a magyar termőföldeket, és nemsokára nyélbe ütik a nagy üzletet az izraeli „agrárcégekkel”. Ezt már nem lehet megakadályozni, mert Csányi letartóztatása és a teljes vagyonelkobzás is csak annyit érne el, hogy ugyanahhoz a kormányhoz kerülnének vissza a földek, aki épp az imént egyezett meg az izraeliekkel a mezőgazdasági egyezményekről.” (Részletek a Szabad Riport/Nemzeti Hírhálón megjelent írásból).

Érthetetlen, hogy a nemzetinek mondott kormány miért nem a magyar társadalommal egyezkedik? Minden nációval egyezkedett, csak azokkal nem, akik folyósítják nekik a havi egy-két-három milliós jövedelmet, és eltartják azokat is, akikkel egyezkedik. Ráadásul a magyar társadalom szinte valamennyi rétegét sikerült már megaláznia a miniszterelnöknek. Legutóbb romkocsmában unatkozóknak minősítette az állástalan fiatal diplomásokat, de mondott egy „kedveset” valamennyi magyarra is, miszerint veszekedős fél ázsiai népség vagyunk! Lehet, hogy inkább vagyunk azok, mint finnugor labancok!

Egyébként Csányi Sándor is antalli örökség, 1992-ben Antall József tette az akkor még állami tulajdonú bank élére. Mindössze húsz év kellett neki ahhoz, hogy az ország leggazdagabb emberévé avanzsáljon. Egy Facebbokon körözött bejegyzés szerint családi vállalkozása évi 3,9 milliárd forint támogatást élvez.

Nem került alkotmányos védelem alá a magyar termőföld (azé az ország, akié a föld!), a vízbázis (valószínűleg már a közeljövőben tőzsdére viszik, víz nélkül pedig nincs élet! Eddig is mi fizettük a VILÁG legmagasabb összegű vízdíj-számláit 27 százalékos áfával megspékelve. Vízhez juthatunk azt követően is, akár 10 forint/pohár egységáron!), a társadalombiztosítás (az egészségünk, amely felett egyre sötétebb felhők gyülekeznek!), és a nyugdíjunk (az idős korunk!). Minden társadalom tükre, hogyan bánik az elesettekkel. A közelmúltban egy fél karú 50 körüli urat a bizottság kitagadott az ellátásból, munkaképessé nyilvánította a szerencsétlent! Egyre embertelenebb körülmények között élünk, nemzetinek mondott kormányzás idején!

Választani valószínűleg akkor mehetünk csak, ha feliratkozunk a névjegyzékbe. Hát akkor fel kell iratkozni, mert az analfabétákat a szavazatvásárlók felíratják! Ha nem iratkozol fel, akkor az nyeri a választásokat, akik megvették az analfabéták voksait! 2014-ig azonban még sok víz lefolyik a Dunán, az sem biztos, hogy nem csúszik ki a hatalom a nemzetinek mondott liberálisok kezéből.

A Magyarország leggazdagabbjairól szóló cikket idekattintva lehet elolvasni!

Csányi Sándor és társai meggazdagodásáról pedig itt lehet olvasni!

Arról, hogy mennyi adót fizetnek be az államkasszába, a jótékony adótitok miatt nincs információ…

 

Békéscsaba, 2012. július 29.

Anton 

Emlékeztető: „Olyan kis ország részéről, mint mi, szinte döbbenetes. Azt látom, hogy fölvásároljuk Manhattant, fölvásároljuk Magyarországot, és fölvásároljuk Romániát, és fölvásároljuk Lengyelországot, és ahogy én látom, nincsenek problémáink. A tehetségünk, az összeköttetéseink és a dinamizmusunk jóvoltából szinte mindenhova eljutunk…” – mondta Simon Perez, Izrael köztársasági elnöke 2007. október 10-én.

Címkék: ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!