Demján megszólalt ismét

A VOSZ ügyvezető elnöke a Duna Közbeszédnek adott interjúban a magyar gazdaság kitörési pontjai mellett arról is beszélt, hogy a jövőben magánvagyonából a minőségi szakmunkásképzést kívánja támogatni. Forrás: szentkoronaradio.hu A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének alapítója, Demján Sándor szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: jelenleg a felső szintű oktatást fenyegető legnagyobb veszélyt a tanárok elvándorlása jelenti.   […]

Szerző:

A VOSZ ügyvezető elnöke a Duna Közbeszédnek adott interjúban a magyar gazdaság kitörési pontjai mellett arról is beszélt, hogy a jövőben magánvagyonából a minőségi szakmunkásképzést kívánja támogatni.

Forrás: szentkoronaradio.hu

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének alapítója, Demján Sándor szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: jelenleg a felső szintű oktatást fenyegető legnagyobb veszélyt a tanárok elvándorlása jelenti.

 

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

A VOSZ elnöke az egyetemet végzettek és nem egyetemet végzettek arányával kapcsolatban a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában úgy fogalmazott: szerinte egy egyetemet végzettre egy középfokú végzettségű (nem diplomás) embernek, valamint négy szakmunkásnak kellene jutnia. Szerinte ugyanis a mai statisztikai adatok szerint látható, hogy egy termelő három nem termelő, vagyis a szolgáltató és humán szférában dolgozót tart el.

 

„Lehet olyanról álmodozni, hogy Magyarországon egyszerre van 10 olyan ember, aki a feltalálja például a Facebookot, a Google-t vagy a Microsoftot, de ez nem működik” – fejtette ki. Hozzátette: a társadalomnak anyagi alapjai vannak.

 

Demján Sándor a kormány unortodox gazdasági intézkedésivel kapcsolatban úgy fogalmazott: ha választani kell, hogy 400 forint legyen az euró, vagy bankadót vezessenek be, akkor a bankadót kell választani. Mint mondta, ez egy szükséges rossz, de egy forint veszteség a bankoknál 10 egység hitelkivonást jelent a gazdaságból. Meggyőződése, hogy az unió hibázott akkor, mikor nem engedte meg Magyarországnak a 7 százalékos államháztartási hiányt – tette hozzá.

 

Beruházási alapok

 

Demján Sándor szerint ugyan a kormány oldalán „egyfajta kommunikációs zavar keletkezett”, de az eredeti növekedésprogram növekedésorientált volt. Szerinte ebből kellett volna tőkepótlást alkalmazni a magyar vállalkozóknak vagy azoknak a külföldieknek, akik az országba hoznak bizonyos vállalkozásokat. Véleménye szerint a hiánycsökkentés több oldalról is megalapozott jelenleg, azonban szerinte növekedésben kellene gondolkodni, ehhez pedig beruházási alapokat kellene létrehozni.

 

Kifejtette: az államnak kell invesztálni és vállalatokat létrehozni, vagy idehoznia olyan nagy szervezeteket, melyek integrálni tudják a gazdaságot, ehhez pedig állami forrásokat kell rendelkezésre bocsátani. Átmenetileg úgy lehet idehozni jelentős termelőket, hogy az állam beszáll melléjük vagy kedvezményt ad – fejtette ki a VOSZ elnöke. Hozzátette: van olyan terület, ahova nem kell külföldi segítség, ez pedig a mezőgazdaság és élelmiszergazdaság. Ide szerinte nagyüzemeket kellene létrehozni, melyek exportképesek, ez a folyamat pedig végigvinné a foglalkoztatást.

 

„Nem lesz növekedés”

 

Demján Sándor közölte: ahogy a Széll Kálmán-terv első ismertetésén is elmondta, ha azt végrehajtják, akkor szerinte nem lesz meg a várt gazdasági terv. Hozzátette, idén nem lesz növekedés. „A kormány stratégiai céljaival nincs probléma, jó a keleti nyitás, csak eszközrendszerre, nagyobb sebességre és tényleges megvalósításra lenne szükség” – emelte ki.

 

Demján Sándor az interjúban végül azt mondta: aki dolgozni tud, annak dolgoznia kell, azt ne tartsa el az állam. Aki nem, az viszont részesüljön méltó szociális ellátásban. „Míg ez nem tisztázódik le, addig baj van, és a munkahelymegtartás is alapvetően ezt célozza, az igazi lépés azonban a valós gazdaságfejlesztés, a beruházás” – hangsúlyozta Demján Sándor.

 

(híradó)

Címke: ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !