Melyik városban él a legtöbb milliomos?

A címben feltett kérdésre a leggyakoribb válasz alighanem New York és / vagy London. Ami mindkettőben közös, sok egyéb más mellett, hogy mindkét megoldás: rossz. A „melyik városban lakik a legtöbb milliomos” című játék időről időre előkerül, hiszen a dolognak nyilván presztízsértéke is van. Nos, egy londoni cég, a Wealth Insight most elvégzett egy felmérést, […]

Szerző:

A címben feltett kérdésre a leggyakoribb válasz alighanem New York és / vagy London. Ami mindkettőben közös, sok egyéb más mellett, hogy mindkét megoldás: rossz.

20130731-184551.jpg

A „melyik városban lakik a legtöbb milliomos” című játék időről időre előkerül, hiszen a dolognak nyilván presztízsértéke is van. Nos, egy londoni cég, a Wealth Insight most elvégzett egy felmérést, amelyből az derült ki, hogy a legtöbb milliomos Tokióban él.

A módszer egyszerű volt, mint a faék: mindenki, akinek van egymillió dollárnyi vagyona, milliomosnak számít, amibe egyedül az illető otthonát nem számították bele.

Ami igazán elképesztő, hogy a japán fővárosban nem kevesebb, mint 461 ezer milliomos él. Tokiót New York követi 389 ezerrel, a harmadik helyen pedig London végzett 281 ezerrel. Az első ötbe még Párizs (219 ezer) és Frankfurt (217 ezer).

A listán szerepel még Peking, Oszaka, Hongkong, Sanghaj és Szingapúr, azaz pontosan látszik Ázsia túlsúlya, hiszen az első tízből hat helyet ottani városok szereztek meg.

Visszatérve Tokióra, az első helyet azért is szerezhette meg a japán főváros, mert az ország milliomosainak egyötöde ott él, azaz sokkal jobban koncentrálódik oda, mint például New Yorkba, ahol az amerikai milliomosok mindössze 7 százaléka lakik.

A felmérés egy másik érdekessége, hogy az előrejelzés szerint 2020-ra Japán elveszítheti a legtöbb milliomos országa megtisztelő címet, a vezetést Kína veheti át, ahol hét év múlva már várhatóan 3,3 millió milliomos él majd, míg Japán megmarad a 2,2 milliós szám környékén.

Forrás: gazdagisztan.blog.hu

Címkék: , , , , , , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!