Iseumi Szabadtéri Játékok 2013 – Műsoron az Aida és a Jézus Krisztus Szupersztár

Verdi Aida című operája, Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperája, valamint a Vásáry 80 című születésnapi koncert szerepel júliusban és augusztusban a szombathelyi Iseumi Szabadtéri Játékok műsorában. Forrás: vaskarika.hu A tervezett költségvetés 100 millió forint, előadásonként 1240 főt fogad be az Iseum. A jegyeladás már elindult, a jegyárak változatlanok a tavalyihoz képest – […]

Szerző:

Verdi Aida című operája, Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperája, valamint a Vásáry 80 című születésnapi koncert szerepel júliusban és augusztusban a szombathelyi Iseumi Szabadtéri Játékok műsorában.

Forrás: vaskarika.hu

A tervezett költségvetés 100 millió forint, előadásonként 1240 főt fogad be az Iseum. A jegyeladás már elindult, a jegyárak változatlanok a tavalyihoz képest – jelentették be hétfőn a rendezvény sajtótájékoztatóján.

20130731-200548.jpg

A tavalyi rendezvénnyel ellentétben idén várhatóan a város is támogatni fogja az Iseumi Szabadtéri Játékokat. A májusi Közgyűlésen fog kiderülni, milyen intenzitással tudja ezt megtenni. A rendezvény költségvetése pályázati forrásokból és szponzori támogatásokból, valamint a városi szerepvállalásból fog összeállni.

Az opera legnagyobb géniusza Giuseppe Verdi, aki 1813-ban született, tehát idén ünnepeljük születésének 200 éves évfordulóját. Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója, a rendezvény főszervezője elmondta: az Aida címszerepében Lukács Gyöngyit láthatja a közönség, a zenekart a Kossuth-díjas Medveczky Ádám vezényli, az előadást – amelynek a felújított, átépített Iseum ad otthont – Kürthy András rendezi.

Az igazgató szólt arról is, hogy a július 26-ra és július 28-ra tervezett két operaelőadás a mű eredeti nyelvén, olaszul csendül majd fel. Esőnapok, ahogy tavaly is, az előadásokat követő napok, tehát 27-e és 29-e. Amennyiben az időjárás miatt az esőnapokon sem lehet előadást tartani, abban az esetben a Sportházban lesz megtekinthető a darab.

20130731-200806.jpg
Mivel a történet szerint az Aida egyik helyszíne egy Isis-szentély, az Iseum épületegyüttese önmagában is díszletként szolgál majd – hangsúlyozta. Egyébként a világ 3. legnagyobb iseuma a szombathelyi, egy miniaréna hangulattal.

A Jézus Krisztus Szupersztár 1969-ben keletkezett, ami egy nemzedék virágkorának utolsó éve volt. Silló Sándor rendező elmondta, hogy a szerepeosztásban megpróbált arra törekedni, hogy a főbb szerepeket fiatal, hiteles rockénekesek adják elő.

Ennek kapcsán a mű címszerepét a Voice tehetségkutatóban ismertté vált fiatal rocker, a kőszegi születésű Schrott Péter alakítja, akinek ez lesz az első komoly színpadi főszerepe. Júdás szerepében a szintén a tehetségkutatóban feltűnt Schwartz Dávid mutatja meg magát, Heródes szerepében Szabó Győzőt, Mária Magdalénáéban pedig Fekete Lindát láthatja a közönség, mindketten a szombathelyi Weöres Sándor Színház színészei.

Örök vita, hogy a darab musical vagy rockopera, a szerző rockoperának titulálta. Gyakorlatilag nincs benne egy mondatnyi próza sem, úgyhogy az opera jobban illene rá. Ha musicalnek tekintjük, akkor értelmes dolog a magyar fordítást énekelni, Silló viszont rockoperaként tekint rá, emiatt eredeti nyelvén, angolul fog megszólalni a mű – magyar feliratozással.

20130731-200929.jpg
Az augusztus 2-ra és 4-re – esőnap 3-a és 5-e, igény esetén a harmadik előadás 6-a (esőnap 7-e) – tervezett előadás zenei vezetője Zádori László, és természetesen ennek a produkciónak is tevékeny részese lesz a Savaria Szimfonikus Zenekar – tette hozzá Mérei Tamás.

A darabok hangosítással szólalnak meg!

A harmadik esemény Vásáry Tamás személyéhez kötődik, aki augusztus 11-én lesz 80 éves. Ennek előestéjén szeretnék megköszönni a szimfonikusok, hogy immár 4. éve karnagyuk Vásáry Tamás. Egy születésnapi gálahangversennyel kedveskedne a zenekar az Iseumban, ahova a meghívott vendégeket Vásáry Tamás nevezi meg.

Az Iseumi Szabadtéri Játékokra a jegyeladás már elindult, a jegyárak változatlanok a tavalyihoz képest.
Ami változás, az az elővásárlási kedvezmény, ami májusban 20, júniusban 10 százalék kedvezményt jelent.

Jegyárak: 3500, 5500, 7500 Ft

Schrott Péter

Előadások:

Giuseppe Verd: Aida

Előadások: 2013. július 26., 28., esőnap: július 27., 29. – 20:30

Rendező: Kürthy András
Karmester: Medveczky Ádám

Aida: Lukács Gyöngyi
Radames: Kiss B. Atilla
Amneris: Dobi Kiss Veronika
Amonasro: Alexandru Agache

Közreműködik: Savaria Szimfonikus Zenekar

Andrew Lloyd Webber: Jézus Krisztus Szupersztár

Előadások: 2013. augusztus 2., 4., (6.), esőnap: augusztus 3., 5., (7.) – 20:30

Rendező: Silló Sándor
Zenei vezető: Zádori László
Koreográfus: Krámer György
Jelmeztervező: Juhász Katalin

Jézus: Schrott Péter
Júdás: Schwartz Dávid
Kajafás: Gábor Géza
Annás: Kósa Zsolt
Pilátus: Miller Zoltán
Heródes: Szabó Győző
Mária Magdolna: Fekete Linda
Zelóta Simon: Kondor Tamás
Péter: Poppre Ádám

Közreműködik: Savaria Szimfonikus Zenekar

Vásáry 80

Előadás: 2013. augusztus 10., 20:30

Címkék: , , , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!