A melegek szerint Csányi Sándor homofób?

Amit sok meleg nem mert, megtette egy hetero lány, akinek a jelek szerint még fontosabb az LMBT- emberek ügye, mint azoknak, aki melegként, leszbikusként, biszexuálisként, transzneműként, sőt, még akár queerként is a Budapest Pride-ot szervezik. Ő Alexandra, az idei fesztivál egyik munkatársa, aki miután a BudapestArtShot.com-on kényszerült kiírni magából csalódottságának okát (a cikk magyarul itt […]

Szerző:

Amit sok meleg nem mert, megtette egy hetero lány, akinek a jelek szerint még fontosabb az LMBT- emberek ügye, mint azoknak, aki melegként, leszbikusként, biszexuálisként, transzneműként, sőt, még akár queerként is a Budapest Pride-ot szervezik. Ő Alexandra, az idei fesztivál egyik munkatársa, aki miután a BudapestArtShot.com-on kényszerült kiírni magából csalódottságának okát (a cikk magyarul itt érhető el), a szervezők jelezték számára; a Szivárvány Misszió Alapítványtól mennie kell. Homofóbnak, árulónak és kollaboránsnak kiáltották ki őt, és a Pride másik, Alexandrával egyetértő heteroszexuális szervezőjét.

Forrás: pixel365

 

Már én is írtam ellenérzéseimről, melyet a Budapest Pride jelenlegi politikája váltott ki belőlem, hiszen a rendezvényt szervező alapítvány stratégiája álszent és képmutató. Kommunikációjukban a sokszínűség és a vélemény nyilvánítás szabadságának szükségességére hívják fel a figyelmet, még is, a szervezeten belül nem tűrik az ellentmondást, a tőlük eltérő véleményeket pedig hamar lesöprik az asztalról.

 

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

Tették ezt régen és teszik ezt most is. Teszik úgy, hogy támogató videóüzeneteket kérnek közismert emberektől, de a nekik nem tetsző – egyébként teljes mértékben helytálló – mondatokat, gondolatokat cenzúrázzák, sőt, Csányi Sándor színművész esetében a teljes anyagot a kukába dobják, mondván; Csányi homofób.

 

Hogy pontosan mi volt a problémájuk a színész nyilatkozatával, azt csak ők tudhatják, de amiért ez egyáltalán kiderült számomra, az az említett cikkhez érkezett egyik komment, melyet Gábor néven valaki – akinek linkje a szinhaz.hu-ra mutat – írt és, aminek alapján kutakodni kezdtem.

 

“Érdekes írás. Egy színész barátom mesélte, hogy a közismert emberekkel készített támogató videók közül az övé azért nem került ki, mert a szervezők nem értettek egyet azzal, amit mondott. Biztos őt is homofóbnak kiáltották ki. Már azon sem csodálkoznék. Ez és még sok más is az írót igazolja. Ha nem azt mondod, amit ők jónak látnak, eltávolítanak.”

Némi gondolkodás után, hogy vajon ki lehet az említett színész, nem tartott sok időbe kideríteni, hogy kiről van szó, melyet végül egy producer barátom erősített meg.

 

Minden média- közelben dolgozó ember tudja, hogy támogatót elutasítani, akit ráadásul ő kért, öngól. Pont az ismert közszereplők esetében kell ezzel óvatosan bánni, hiszen hamar elterjed a hír, mert mindig van, aki terjessze. Most éppen én.

 

Csányi, ha bár támogatásáról biztosította az LMBT- közösség tagjait, pro és kontra is érvelt, ami a szervezőknek nem tetszett. Tehát velünk vagy vagy ellenünk, más nézőpont, egyéb megközelítés nem lehetséges. Egyébként sem értem, hogy miért gondolta azt bárki, hogy ennek nem megy híre, hogy Csányi nem mesél erről senkinek és nem jut el az emberek és/vagy a sajtó fülébe? Pont most, amikor a színész egy olyan filmben fog szerepelni, melyben egy meleg férfit alakít.

 

MindenkiBoldog.jpg”A fesztivál célja építeni és erősíteni a magyar leszbikus-, meleg-, biszexuális-, transznemű- és queer- közösséget, csökkenteni a sztereotípiákat és előítéleteket. Felhívni a figyelmet a jogi diszkriminációra és egyenlőtlenségekre” – állítják, de közben a legtöbb címkét ők aggatják rá az emberekre. Valljuk be, heterofóbként az egyenlőségről prédikálni képmutató dolog.

 

Az Alexandra által jegyzett “Budapest Pride from the inside” cikkének első kommentje: “this is what homophobes looks like…” (~ így néz ki egy homofób). Homofób. Igen súlyos vád. Egyébként a bejegyzésben a cikkíró nem említ neveket, érdekes módon mindenki magára ismert. Vajon miért lehet?

 

Szóval nem gondolom, hogy Alexandra homofób lenne, sőt, biztos vagyok benne, hogy nem az, ahogy abban is, hogy nem lesz valaki melegellenes csak azért, mert nem ért egyet a szervezet politikájával, működésével és ennek a véleményének hangot ad. Plusz érdekes, hogy mikor az egész ügy kipattant és mindenki nekiesett, hol a cikk kommentjei között, hol Facebookon megjelentek a “homofób ex- szervezőt” védő hozzászólások, sőt, a cikknél jóval erősebb vélemények is.

 

A bejegyzés hangsúlyozza, hogy a Budapest Pride-ot szervező körülbelül tíz ember és azok hozzáállása nem egyenlő a Magyarországon élő – a cikk szerint – 500.000 érintett véleményével és ez így igaz. Ahogy melegként én sem gondolom, hogy “az egész világ egy kibaszott heterofelvonulás”. Hogy nem gondolom, hogy a rendőrségnek, a mentőknek máshogy kéne kezelniük a Pride-ot, mint a neonácik masírozását. Hisz pont ez a lényeg. Hogy mindenki egyenlő!

 

NemTetszikARendszerDorottya.jpgNem a Magyar Narancs Online riportere, szerkesztője, főszerkesztője a hibás azért, mert ezt a mondatot benne hagyta a felvételben, hanem az, aki ezt elmondta. Az, aki úgy gondolja, neki mindenről és mindenkiről elgondolt véleménye az igaz. Igen, K. Dorottyáról van szó. Róla, hiszen az elmúlt fél évben teljesen átvette az irányítást a szervezeten belül, s mindenki, mint a bólogató kutya a kocsim kalaptartóján helyesel és úgy gondolják, az egy álláspont egyenlő a sokszínűséggel. Hát nem.

 

Fel kéne ébredni! A sokszínűség eszméjét nem csak reklámozni kell, hanem alkalmazni is. Számomra hihetetlen és végtelenül elszomorító, hogy ezt pont ők nem teszik, hiszen az elfogadásért küzdenek, nyilván nem rossz szándékkal, csak láthatóan rossz eszközökkel.

 

Az ügynek persze van folytatása, hiszen a két lány azóta közellenséggé vált a szervezők között, csak azért, mert más álláspontot képviselnek. Sőt, tovább megyek: csak azért, mert heteroszexuálisok. Ez pedig nem megengedhető egy emberi jogokért küzdő, diszkrimináció ellenes szervezetben.

 

A vihar a biliben jó kifejezés a történtekre, de szeretnék rámutatni, hogy ez minden LMBT- embert és azok támogatóját is egyaránt érinti, hiszen a Budapest Pride a legismertebb, leghangosabb – és legtöbb ellenérzést kiváltó – meleg rendezvény Magyarországon, és fontos, hogy olyan emberek szervezzék, akik valóban az elfogadásért küzdenek, nem elfogadhatatlan eszközökkel és stílusban. A cél nem szentesíti az eszközt.

Címke: , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !