Veszélyt jelent az oktatók elvándorlása

Sajtótájékoztatón jelentette be tegnap a Demján Sándor Alapítvány, hogy befejezi hat évvel ezelőtt indított Comenius Programját. Az ösztöndíjprogram keretében a felsőoktatás műszaki és gazdaságtudományi képzéseiben részt vevő hátrányos helyzetű fiatalok tanulmányait támogatták. Forrás: magyarhirlap 2006 őszétől a most záruló tanévig összesen több mint tizenkétezer diák kapott egy éven át havi húsz-húszezer forintot, 2009-től kezdve pedig […]

Szerző:

Sajtótájékoztatón jelentette be tegnap a Demján Sándor Alapítvány, hogy befejezi hat évvel ezelőtt indított Comenius Programját. Az ösztöndíjprogram keretében a felsőoktatás műszaki és gazdaságtudományi képzéseiben részt vevő hátrányos helyzetű fiatalok tanulmányait támogatták.

Forrás: magyarhirlap

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

2006 őszétől a most záruló tanévig összesen több mint tizenkétezer diák kapott egy éven át havi húsz-húszezer forintot, 2009-től kezdve pedig külföldi ösztöndíjakhoz, tanulmányutakhoz is segítséget adott az alapítvány. Így összesen több mint 2,2 milliárd forintot osztott szét a rászoruló diákok között.A legtöbben, négyezer-kilencszázan a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről kapták meg a támogatást, és a Miskolci Egyetemről is mintegy kétezer hallgató részesült az ösztöndíjban. A miskolci intézmény tanulmányi rektorhelyettese szerint az ország legszegényebb régiójában található egyetemen sokaknak „szó szerint azért kellett ez a kis támogatás, hogy életben maradhassanak”. Hell Judit hozzátette, jobb lett volna, ha többen is követik az alapítvány példáját.Demján Sándor kiemelte, a „sok esetben tapasztalt magyar módihoz képest sumákolásmentes volt a lebonyolítás” a részt vevő kilenc egyetem mindegyikén. A nagyvállalkozó tarthatatlannak nevezte, hogy hazánkban több kinevezett egyetemi tanár van, mint Németországban, miközben a felsőoktatás legnagyobb veszélye szerinte a legjobb oktatók elvándorlása. Mint hangsúlyozta, azoknak az ösztöndíjasoknak, akik tanulmányaik befejeztével külföldre mennek dolgozni, a kapott összeget vissza kell fizetniük anyaintézményüknek. Demján Sándor közölte, alapítványa a jövőben a minőségi szakmunkásképzés támogatását helyezi előtérbe.

 

Címke: , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !