Kisebb áfát akarnak az élelmiszergyártók

Nagyjából 300 milliárd forint adót csalnak el a cégek a hazai élelmiszerpiacon – jelentette ki a Bunge Ltd. multinacionális élelmiszer-ipari vállalat egyik igazgatója. A hazai élelmiszergyártás kulcsszereplői pénteken az alapvető élelmiszerek áfakulcsának 10 százalék alá csökkentését követelték – írja a Magyar Nemzet. Forrás: MNO   Koalíció létrehozását jelentették be tegnap a hazai élelmiszergyártás kulcsszereplői, akik […]

Szerző:

Nagyjából 300 milliárd forint adót csalnak el a cégek a hazai élelmiszerpiacon – jelentette ki a Bunge Ltd. multinacionális élelmiszer-ipari vállalat egyik igazgatója. A hazai élelmiszergyártás kulcsszereplői pénteken az alapvető élelmiszerek áfakulcsának 10 százalék alá csökkentését követelték – írja a Magyar Nemzet.

Forrás: MNO

 

Koalíció létrehozását jelentették be tegnap a hazai élelmiszergyártás kulcsszereplői, akik az alapvető élelmiszerek áfakulcsának tíz százalék alá csökkentését tűzték ki célul. A Fórum az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséért – amely a Bonafarm-csoport és a Bunge együttes kezdeményezésével jött létre – maga mögött tudja az iparág szakmai szövetségeinek és vezető gyártóinak képviselőit. A Reuters hírügynökségnek a Bonafarm tulajdonosa, Csányi Sándor, aki egyben az OTP Bank vezére, úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a kormány nem hoz új intézkedéseket, az egész élelmiszerszektor a feketepiacra kényszerülhet.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

Hozzátette: az alaptermékekre vonatkozó 5–10 százalékos áfakulcs megállítaná a csalók piaci részesedésének növekedését, mivel a környező országok is ehhez hasonló adókulcsot alkalmaznak. Emellett meglátása szerint a feldolgozott élelmiszerekre is egy alacsonyabb, húszszázalékos kulcsot kellene bevezetni.

Buff Greebe, a Bunge Ltd. multinacionális élelmiszer-ipari vállalat Duna-régiójáért felelős igazgatója szerint elérheti az egymilliárd eurót, azaz nagyjából 300 milliárd forintot az élelmiszer-kereskedelemmel kapcsolatos magyarországi adócsalás mértéke.

A kormány közelmúltbeli döntése értelmében július elsejétől a gabonafélék, az olajos magvak és a fehérjenövények értékesítésekor a fordított adózás szabályait kell alkalmazni. A fordított adózásnál az eladó nem számít fel áfát, azt a vevőnek kell megfizetnie közvetlenül az államnak. Ez a technika a törvényhozók szándéka szerint hozzájárul majd a mezőgazdaságban jellemző áfacsalási módszerek visszaszorításához.

Címkék: ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!