Demján: állami bank segíthet a magyar gazdaságon

Demján Sándor szerint az állam a külföldi vállalkozókat támogatja a magyarok helyett. Mint állítja, a magyar nemzeti tőke a legszegényebb a régióban, ezért helyesli, hogy az állam beszáll a TakarékBankba. Ha ugyanis ma működtetni akarja a gazdaságot, nem tud mást csinálni, bankokat kell alapítania ? nyilatkozta a Figyelőnek adott interjújában. Forrás: retail.hu   Az Arcadom […]

Szerző:

Demján Sándor szerint az állam a külföldi vállalkozókat támogatja a magyarok helyett. Mint állítja, a magyar nemzeti tőke a legszegényebb a régióban, ezért helyesli, hogy az állam beszáll a TakarékBankba. Ha ugyanis ma működtetni akarja a gazdaságot, nem tud mást csinálni, bankokat kell alapítania ? nyilatkozta a Figyelőnek adott interjújában.

Forrás: retail.hu

 

Az Arcadom működése során soha nem vettem ki osztalékot a cégből, ha volt nyereség, az is bent maradt, pedig 8 milliárd forintot fektettem a vállalkozásba. Amikor Bush elnökkel vacsoráztam, és ott bántották Magyarországot, valaki megjegyezte, hogy Amerikának nincs egy olyan színvonalú és minőségű központja, mint a Művészetek Palotája. Nem tudta, hogy az én cégem építette, de akkor kihúztam magam a székben. Pedig több milliárd forintot veszítettem rajta, hisz 53 ezer négyzetméter területet építettünk a 37 ezerrel szemben az eredeti vállalási összegért.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

Sokat támadtak érte, de mi nem szeretjük a PPP konstrukciót, amelyben 6 százalékos kamattal térül meg a pénzünk. Az állam viszont jól járt, mert az építésre hitelt vett volna fel, és az most az államadósság része lenne, ráadásul 9 százalékos kamatot kellene fizetni utána. Dániában kétszer, Svájcban háromszor, Görögországban négyszer drágábban épültek a Müpához hasonló központok ? mondta Demján Sándor a Figyelőnek.

A vállalkozó később azt is hozzátette: az elmúlt húsz évben az állami infrastrukturális beruházások döntő többségét külföldi vállalatok végezték el. Ma az EU-ban nem találni olyan országot ? annak ellenére, hogy szabad verseny van ?, ahol ne a nemzeti cégek domináltak volna az infrastruktúra-fejlesztésben. Ha a magyaroké lett volna az energiaszektor, akkor a magyar hitelállományt a magyar betétekből lehetne ma finanszírozni. Semmiféle szaktudás és bank nem kellett ahhoz, hogy 8 százalékos garantált megtérülés mellett megvegyék a külföldiek az erőműveket és az áramszolgáltatókat.

Aki befordult a sarkon, annak eladták a szektor cégeit. Még önerő sem kellett hozzá, hiszen az államilag garantált nyereség miatt mindegyik bank örömmel finanszírozta meg az energetikai privatizációt a 90-es évek közepén. “Egyetlen magyar magántulajdonú erőmű van, a tulajdonomban álló ajkai Bakonyi Erőmű, amelynek nem volt 8 százalékos megtérülési garanciája, és nem volt áramvásárlási szerződése, mert én magyar vagyok ? tette hozzá a Trigranit tulajdonosa.

Hozzátette: perben van a jelenlegi kormánnyal, mert a zöldenergiára ők tértek át először, bár nem térült meg a beruházás, de az állam elvette a kvótájukat. “Így mennek itt az ügyek, s ahelyett, hogy egymást segítenénk és széles körű nemzeti összefogással erősítenénk az országot, Magyarország lett az egyik legszegényebb ország, mert nem tudja finanszírozni a működését. Pénz kell a gazdaságba, addig a többi intézkedés csak ráolvasás és imádkozás” ? fogalmazott Demján Sándor.

Arra a kérdésre, honnan lehetne pénzt szerezni, úgy válaszolt: vissza kell szerezni az országba vetett bizalmat. A bankok működését nem szabad ellehetetleníteni, hiszen egyetlen, minden egyes tőlük elvett forint tízzel csökkenti a hitelkihelyezéseket. Demján szerint a gazdasági növekedés pedig hamis adat. “Az utolsó tíz évet kell megnézni: az nem növekedés, ha felveszek hitelt, és kiosztom fogyasztásra vagy szociális juttatásokra, és az jelenik meg a GDP-ben. Az a gond, hogy a politikusok a választások közeledtével mindig elígérik a jövőt”.

 

Címke: ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !