Novák Előd: nem kell szégyellnünk becsülettel gyászolni

Bár hivatalosan tavaly óta a Nemzeti Összetartozás Napja június 4-e, a Jobbik szerint nem ünnepelni, hanem gyászolni kell a trianoni diktátum 92. évfordulóját. A párt ennek szellemében emlékezett Szegeden, a Klauzál téren, ahol mintegy 150-200 érdeklődő előtt Novák Előd, a párt alelnöke is megszólalt. A megmozdulást – hagyományoknak megfelelően – a román konzulátus előtti demonstráció zárta. Forrás: […]

Szerző:

Bár hivatalosan tavaly óta a Nemzeti Összetartozás Napja június 4-e, a Jobbik szerint nem ünnepelni, hanem gyászolni kell a trianoni diktátum 92. évfordulóját. A párt ennek szellemében emlékezett Szegeden, a Klauzál téren, ahol mintegy 150-200 érdeklődő előtt Novák Előd, a párt alelnöke is megszólalt. A megmozdulást – hagyományoknak megfelelően – a román konzulátus előtti demonstráció zárta.

Forrás: szegedcafe

Gyász, nem ünnep

A Jobbik szegedi rendezvényének egyik alaptétele, hogy június 4-e nem ünnep, hanem gyásznap. A Klauzál téri felszólalók azt vetették politikai ellenfeleik szemére, hogy vagy ünnepnapot csinálnak az évfordulóból, vagy kinevetik őket, mert megemlékeznek. A párt  másik alaptétele, hogy hazánknak ki kellene lépnie az Európai Unióból, mert az nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

“Szeged városából, az ország közepéből külföldi hatalmak diktátuma által határmenti város lett, Bácska és Torontál elveszítette nyersanyagának felvásárlóját, Szeged pedig elveszítette feldolgozóiparának számító hátországát” – mondta Rácz Tibor, a Jobbik szegedi alelnöke, majd hangsúlyozta: mélyen egyetért azzal az 1920-as években elfogadottnak számító alapelvvel, miszerint “a régi határok lehetőség szerinti teljes visszaállítása a magyar társadalom legszentebb célja”. Hozzátette: “nem a vesztés a bukás, hanem a lemondás. Ha belenyugszunk hazánk sorsába, akkor vagyunk vesztesek”. Rácz Tibor élesen bírálta a Fideszt és az MSZP-t, közöttük Botka László szegedi polgármestert.

“Az utcát nem hagyjuk el.” (Kattints a képre és nézd meg, a Jobbik megemlékezését!)

Mi sem úsztuk volna meg Szegeden

Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke rövid történelemórával kezdte beszédét, felvázolva a 20 század legeleje, az első világháború és a párizsi békekötés, a Horthy-korszak, valamint a második világháború korszakának összefüggéseit. Az Antant hatalmak 1916-ban már odaígérte Erdélyt Romániának, egészen a Tisza vonaláig. Ha ez bekövetkezik, “mi sem úsztuk volna meg Szegeden” – monda Tóth Péter, majd a Tanácsköztársaság korszakára áttérve Sigmud Freudot idézte Károlyi Mihállyal kapcsolatban: “A magyaroknak sok okos grófja van, de pont a legbutábbat kellett elnökké választaniuk”. Tóth hozzátette: ezt a hibát az ország már többször is elkövette az elmúlt 22 évben. A Jobbik szegedi elnöke Botka Lászlót és az MSZP-t “műveletlen bunkónak” nevezte, a Nyírő József-üggyel kapcsolatos nyilatkozatai miatt. Tóth bejelentette: a Jobbik szegedi szervezete támogatná, ha Nyírő József – Wass Alberthez hasonlóan – szobrot kapna Szegeden.

Novák Előd: “egy nép zászlaját sohasem égetném el, de egy intézményét igen”.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke egy szónoki tréfával kezdte beszédét: “Trianon fájó seb nemzetünk történelmében, és bizony a sebeket nem jó feltépni, talán jobb is volna elfedni, a múltat eltemetni. Gondolnunk kell bizony e kényes sebek feszegetésekor a szomszédos nemzetek érzékenységére”  – mondta, sietve hozzátéve: reméli, hogy senki nem gondolta, hogy ezek az ő gondolatai lennének, mert ezek “a fősodratú médiából ránk ömlő, a hazaáruló, kettős mércét alkalmazó politikusok gondolatai”. Novák Előd szerint, azt senki sem kérdezi meg, hogy a többségi magyar társadalmat zavarják-e a holokauszt-megemlékezések.

A Jobbik országos alelnöke szerint a magyarság legnagyobb tragédiájának gyásznapját narancssárgára festették. Novák Előd élesen bírálta Orbán Viktort és a Fideszt, valamint a baloldalt is. Szerinte nem igaz, hogy a Trianon okozta sebek begyógyultak, akárhogy is állítják egyesek. “Nem kell szégyellnünk becsülettel gyászolni, szégyellnünk kell viszont azokat a politikusokat, akik arról beszélnek, hogy a sebek begyógyultak” – mondta Novák Előd, aki a Fidesznek azt is felrótta, hogy 2005-ben miért fogadták el feltétel nélkül Románia uniós csatlakozását.

A beszédek után a megemlékezők együtt átvonultak a román konzulátus épülete előtt, ahol “Erdély nem Románia, Délvidék nem Szerbia, Felvidék nem Szlovákia!” és “Vesszen Trianon!” kiáltások után elénekelték a Székely Himnuszt.

A megemlékezők felsorakoztak a román konzulátus előtt. (A galéria innen is megnyílik.)

Címkék: , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!