Csányi élelmiszeráfa-csökkentésért lobbizik – 27-ről 10 százalék alá?

Az alapvető élelmiszereket előállító ipar főszereplői fórumot hoztak létre az ÁFA-csökkentés és az ÁFA-csalások megakadályozása érdekében. A fórum megoldási javaslattal kíván élni a kormány felé. Az ÁFA-csökkentéssel megszűnne az ÁFA-csalások alapvető oka, és még emelkedhetnének is a költségvetés bevételei. Forrás: privátbankár Minél magasabb a hazai ÁFA-kulcs és a környező országok ÁFA-kulcsai közötti különbség, annál nagyobb […]

Szerző:

Az alapvető élelmiszereket előállító ipar főszereplői fórumot hoztak létre az ÁFA-csökkentés és az ÁFA-csalások megakadályozása érdekében. A fórum megoldási javaslattal kíván élni a kormány felé. Az ÁFA-csökkentéssel megszűnne az ÁFA-csalások alapvető oka, és még emelkedhetnének is a költségvetés bevételei.

Forrás: privátbankár

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

Minél magasabb a hazai ÁFA-kulcs és a környező országok ÁFA-kulcsai közötti különbség, annál nagyobb lesz a kísértés az ÁFA-csalásra és a piacszerzésre – mondta Csányi Sándor OTP-vezérigazgató és élelmiszeripari vállalkozó a Reuters hírügynökségnek.

A mai napon az alapvető élelmiszereket előállító ipar kulcsszereplői, találkozójukon egy olyan ad hoc koalíciót hoztak létre „Fórum az Alapvető Élelmiszerek Áfájának Csökkentéséért” néven, melynek célja az alapvető élelmiszerek ÁFA-kulcsának tíz százalék alá való csökkentése – közölte az új szervezet. A másik fontos indoka a Fórum megalakításának, hogy gátat vessenek az ágazatot növekvő mértékben sújtó ÁFA-csalások terjedésének. Végül a Fórum célja a csalások által fenyegetett nagyszámú élelmiszeripari munkahely megőrzése.

A szerveződés olyan javaslatokkal fog élni a magyar kormány felé, amelyek elejét veszik a központi költségvetést, az élelmiszeripart és a fogyasztókat egyaránt súlyosan károsító gazdasági bűnözői tevékenységnek – írják. A Fórum az Alapvető Élelmiszerek Áfájának Csökkentéséért – amely a Csányi-érdekeltségű Bonafarm-csoport és a Bunge Zrt. együttes kezdeményezésével jött létre – egyesíti az iparág szakmai szövetségeinek és vezető gyártóinak képviselőit.

A Fórum megbízást adott az Ernst&Young nemzetközileg is elismert független adószakértőinek, hogy folytassanak le egy, az alapvető élelmiszerek teljes körére kiterjedő vizsgálatot, bemutatva úgy az állami költségvetést, mint az iparágat ért károkat, egyúttal konkrét megoldási javaslatot is téve a problémák hatékony orvoslására.

Az étolaj-szektorra már elkészült Ernst&Young-elemzés azt mutatja, hogy hatékony megoldás lenne az alapvető élelmiszerek ÁFA-kulcsának 27 százalékról tíz százalék alá csökkentése. Így megszűnne a csalás alapvető oka,  növekedne a beszedett adók mennyisége és ezáltal a költségvetés bevételei. Az ÁFA-csalás mértékét csak az alapvető élelmiszerek esetében évi 150-300 milliárd forintra becsülik.

Címke: ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !