Pénzükért demonstráltak a Szilánkot építő cég alvállalkozói

Mintegy 200 millió forintos kintlévőségükért demonstráltak hétfőn a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Arcadom Zrt. azon alvállalkozói, akik a szegedi CE Glass Industries szatymazi központjának építkezésén dolgoztak. Forrás: szegedcafe.hu Szabó Bálint, a károsult négy alvállalkozót képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője az 5-ös főúton Szeged határában tartott demonstráción elmondta: ügyfelei mintegy kétszáz millió forintos igazolt teljesítéssel és […]

Szerző:

Mintegy 200 millió forintos kintlévőségükért demonstráltak hétfőn a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Arcadom Zrt. azon alvállalkozói, akik a szegedi CE Glass Industries szatymazi központjának építkezésén dolgoztak.

Forrás: szegedcafe.hu

Szabó Bálint, a károsult négy alvállalkozót képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője az 5-ös főúton Szeged határában tartott demonstráción elmondta: ügyfelei mintegy kétszáz millió forintos igazolt teljesítéssel és befogadott számlával rendelkeznek.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

A CE Glass márciusban átadott szatymazi központja uniós támogatással, több mint kétmilliárd forintos fejlesztésből valósult meg. Azoknak az alvállalkozóknak, akiket a fővállalkozó bevont, a demonstrálók szerint mintegy félmilliárd forintos követelése van. Tudomásuk szerint mellettük a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége is képvisel néhány alvállalkozót – mondta Szabó Bálint, aki hozzátette: az Arcadommal várhatóan a jövő héten ülnek tárgyalóasztalhoz a helyzet megoldása érdekében. Az uniós pénzek felhasználása miatt a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel is felvették a kapcsolatot, és információt kértek a beruházásról.

A CE Glass, korábbi nevén Szilánk-csoport 21 ezer négyzetméteres termelő és logisztikai központját márciusban adták át. A beruházás uniós támogatással, mintegy 2,4 milliárd forintból készült el. Az üvegtermékek nagykereskedelemével, üvegfeldolgozással, szigetelőüveg-előállítással és üvegipari gépek gyártásával foglalkozó CE Glass forgalma 2010-ben és 2011-ben mintegy 7,2 milliárd forint volt. A vállalkozás mintegy 300 embernek ad munkát.

Varga Gusztáv, a CE Glass tulajdonosa a demonstrációt követően a helyszínen megjelent újságíróknak elmondta: nagyon sajnálja, hogy az Arcadom kifizetetlen alvállalkozókat hagyott maga mögött ennél a projektnél. Közölte: a megfelelően teljesített, megfelelő minőségű munkákat a cég kifizette, a fővállalkozó és az alvállalkozók elszámolási vitájában, úgy érzi, nincs feladata. Az uniós támogatások felhasználásának rendkívül szigorú szabályai vannak, amelyeket folyamatosan ellenőriznek is, és ennek is megfelelt a cég – tette hozzá.

A fővállalkozó a munkákkal hónapokat késett, ezért a beruházónak közvetlen alvállalkozókat kellett bevonni a határidő betartása miatt. Az Arcadom építésvezetője végig jelen volt a beruházás befejezéséig, a később bekapcsolódott alvállalkozókat pedig már szintén kifizették – mondta el Varga Gusztáv.

Benedek András, az Arcadom Zrt. vezérigazgatója az MTI megkeresésére kifejtette: több számlát nem egyenlített ki a CE Glass, ezért nem tudják kifizetni az alvállalkozókat. Amennyiben a közeljövőben tárgyalásos úton nem sikerül megegyezniük, követelésükkel bírósághoz fordulnak.

Az új gyárban javában zajlik a munka.

Címkék: , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!