A te interneted !?

Gyerekjátékról kapta a nevét, de komoly szolgáltatást nyújt a DuckDuckGo internetes kereső. Forrás: HVG Egyáltalán nem gyűjt adatokat a felhasználóiról, ráadásul alapbeállításként titkosítva működik. Ezért egyre többen használják, mióta világraszóló botrányt kavart, hogy az amerikai titkosszolgálat futószalagon szerzett be információkat amerikai internetes cégektől. A Google és sok más vállalat már csak hirdetési bevételeinek növelésére – […]

Szerző:

Gyerekjátékról kapta a nevét, de komoly szolgáltatást nyújt a DuckDuckGo internetes kereső.

Forrás: HVG

Egyáltalán nem gyűjt adatokat a felhasználóiról, ráadásul alapbeállításként titkosítva működik. Ezért egyre többen használják, mióta világraszóló botrányt kavart, hogy az amerikai titkosszolgálat futószalagon szerzett be információkat amerikai internetes cégektől. A Google és sok más vállalat már csak hirdetési bevételeinek növelésére – a célzott hirdetések hatékonyságának fokozására – is adatokat tárol felhasználóinak kereséstörténetéről, internetezési szokásairól. Az amerikai DuckDuckGótól (Gabriel Weinberg fizikus fejlesztéséből) a titkosszolgálat nem tudna adatokat kikérni vagy lecsapolni, mert nincs mit. Még biztonságosabbnak mondja magát a hasonló technikai megoldással, de az Egyesült Államokon kívül működő holland Ixquick (és a vele szinte azonos Startpage) kereső. A négyszemélyes cég megoldotta azt, amit az Európai Unió adatvédelmi okokból régóta sürget, de még nem hozott létre: a saját európai internetes keresőt. A holland kisvállalkozó, Robert Been most további adatvédő szoftveren dolgozik: a mindenki számára könnyen használható titkosítást alkalmazó Startmail levelezőprogramon. Been abban bízik, hogy az ilyen szoftverek hasonlóan válhatnak rétegigényből komoly piaci termékké, mint a biotermékek az olcsó tömegárukhoz képest. Népszerűségük növekedése ellenére azonban az Ixquick és a DuckDuckGo keresettsége egyelőre töredéke a Google forgalmának.

20130724-012540.jpg

Címkék: , , , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!