Brüsszelig ér a fideszes földbotrány

Brüsszeli ügy lett a legutolsó interjú, amit Ángyán József volt mezőgazdasági szakállamtitkár adott a Hír24-nek. Az LMP frakcióvezetője szerint “könnyen az Orbán-kormány Tocsik-ügyévé válhat ez a történet”. Forrás: 168 óra Az Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) előtt a magyar földtámogatás ügye – tudatta blogjában a Lehet Más a Politika frakcióvezetője. Jávor Benedek egyik ismerősénél azzal […]

Szerző:

Brüsszeli ügy lett a legutolsó interjú, amit Ángyán József volt mezőgazdasági szakállamtitkár adott a Hír24-nek. Az LMP frakcióvezetője szerint “könnyen az Orbán-kormány Tocsik-ügyévé válhat ez a történet”.

Forrás: 168 óra

Az Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) előtt a magyar földtámogatás ügye – tudatta blogjában a Lehet Más a Politika frakcióvezetője. Jávor Benedek egyik ismerősénél azzal az interjúval „telt be a pohár”, amelyet Nagy József készített a minap Ángyán Józseffel.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek


A volt vidékfejlesztési államtitkár egyebek mellett arról beszélt, hogy jelenleg az uniós földtámogatási pénz megszerzése a legnagyobb üzlet, és a két eltérő politikai kötődésű kör egyaránt kap a tortából. „A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal adatai szerint csak tavaly a közvélekedés alapján a szocialista érdekkörhöz sorolt Leisztinger Tamás agrárcégei hatszázhatvankilencmillió forintot tettek zsebre, a fideszes érdekkörhöz tartozóként elkönyvelt Nyergesék vállalkozásai pedig egymilliárd-nyolcvankilencmilliót.”

Ángyán József szerint olykor összecsapnak jobbosok a balosokkal, de a végén kiegyeznek egymással, hiszen holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Ha ezek a gazdasági érdekcsoportok közvetlen politikairányító szerephez jutnak, annak a köz szempontjából katasztrofálisak lehetnek a következményei – figyelmeztetett a professzor.

Jávor Benedek szerint nem biztos, hogy a bejelentés alapján az OLAF eljárást kezdeményez, és ha igen, akkor talál bizonyítékot arra, hogy agrárpénzeket használtak pártfinanszírozásra. Az ellenzéki politikus szerint ugyanakkor az látszik, hogy „a földügyek egyre inkább ráégnek a Fideszre, és könnyen az Orbán-kormány Tocsik-ügyévé válhat ez a történet”.

A 13 éve létrehozott OLAF egyébként eddig 3500 vizsgálatot végzett. Azok eredményeként több mint 1,1 milliárd szabálytalanul felhasznált euró került vissza az EU költségvetésébe, és összesen 900 év börtönt szabtak ki.

Címkék: , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!