Demján Sándor Encs díszpolgára lett

Budapest, 2012. augusztus 19., vasárnap (MTI) – Encs városa a díszpolgári címet adományozta Demján Sándornak a kistérséget támogató programjáért – közölte a Demján Sándor Alapítvány vasárnap az MTI-vel. forrás: boon.hu A közlemény emlékeztet arra, hogy az alapítvány 2006-ban indította el kistérségi támogatási programját azzal a céllal, hogy Észak- és Kelet-Magyarország elmaradott, többszörösen hátrányos helyzetű kistérségeiben […]

Szerző:

Budapest, 2012. augusztus 19., vasárnap (MTI) – Encs városa a díszpolgári címet adományozta Demján Sándornak a kistérséget támogató programjáért – közölte a Demján Sándor Alapítvány vasárnap az MTI-vel.

forrás: boon.hu

A közlemény emlékeztet arra, hogy az alapítvány 2006-ban indította el kistérségi támogatási programját azzal a céllal, hogy Észak- és Kelet-Magyarország elmaradott, többszörösen hátrányos helyzetű kistérségeiben élő, szociálisan rászoruló gyermekeket és fiatalokat támogasson. Ennek keretében az alapítvány 2008. márciusában 5 éves szerződést kötött az Abaúj Polgáraiért Alapítvánnyal, amely az encsi kistérségben fejt ki 2001 óta család- és gyermeksegítő tevékenységet. Az encsi kistérség 36 települést foglal magában, lakossága mintegy 25 ezer fő.

Jellemzően aprófalvas, hét település lakossága meghaladja az ezer főt, ugyanakkor hat településen 100-nál is kevesebben laknak. A rendszerváltást követően igen jelentős munkanélküliség alakult ki, amelynek oka, hogy az ipari tevékenység, s így a foglalkoztatási hátteret jelentő nagyipari üzemek gyakorlatilag megszűntek – ismerteti az alapítvány. A támogatási szerződés alapján 5 éven keresztül évi 200 millió forint támogatásban részesül az alapítvány, amelynek célja a halmozottan hátrányos helyzetű térségben élők szociális problémáinak enyhítése, a hátrányos helyzetű, veszélyeztetett gyermekek és fiatalkorúak nevelésének, oktatásának támogatása, a szociálisan rászorult, szegény sorsú fiatalok, fiatal felnőttek taníttatásának támogatása, valamint a kistérség településein az oktatási-nevelési intézményekben az infrastrukturális hátrányok csökkentése.

Az elmúlt öt évben egyebek között 400 tehetséges ösztöndíjast támogattak hordozható számítógéppel, közösségi termeket alakítottak ki 15 helyszínen a legmodernebb technikai eszközökkel felszerelve egyenként 2,5 millió forintos értékben. Hét település óvodájában kültéri játszótereket építettek és korszerűsítették az épületeket, átlagosan 6,5 millió forint értékben. Tekintettel az elmúlt öt év eredményeire, valamint a kistérség speciális helyzetére, a Demján Sándor Alapítvány egy évvel meghosszabbította támogatási programját – ismerteti a közlemény.

 

Címkék: , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!