Dagasztás Nélküli Kenyér

Határozott elképelésem van arról, hogy egy kenyér milyen. Sok náció kenyerét végig kóstoltam és helyben is kiváló pékáruhoz lehet jutni több pékség jóvoltából. Elkényeztetett helyzetemből mozdított ki, hogy 600 forintot kérnek újabban kedvenc kilós kenyeremért. Nos az általam sütött buci 60 dkg-s lett és becslésem szerint az önköltségi ára nem több mint 180-190 forint. Az […]

Szerző:

Határozott elképelésem van arról, hogy egy kenyér milyen. Sok náció kenyerét végig kóstoltam és helyben is kiváló pékáruhoz lehet jutni több pékség jóvoltából. Elkényeztetett helyzetemből mozdított ki, hogy 600 forintot kérnek újabban kedvenc kilós kenyeremért. Nos az általam sütött buci 60 dkg-s lett és becslésem szerint az önköltségi ára nem több mint 180-190 forint. Az íze pedig megfizethetetlen.

IMG_1179-x IMG_1182 IMG_1183

2 hozzászólás

  1. Andràssy elmondta véleményét (2013. július 20. szombat). Köszönjük ! | Hivatkozás

    Tisztelt Uram! Sajnos a kenyér a receptjét hiànyolom a cikkből. Pedig szívesen kipróbáltam volna. Köszönettel

  2. admin elmondta véleményét (2013. július 20. szombat). Köszönjük ! | Hivatkozás

    🙂 a recept világbajnok egyszerű… 3 bögre BL-80-s liszt, fél teáskanál instant élesztő, 1,5 teáskanál só, 1,5 bögre víz. lisztet és a száraz apróságot összekevered, majd hozzáadod a vizet. ezt átforgatod háromszor, négyszer (nokedlitészta állagú nem lesz). A keverőtálat lefedve 12-14 órára félreteszed (20 fok feletti helyen keljen). Sütő 250 °C-ra felmelegítve; 1,5 literes jénai előmelegítve, addig a megkelt tésztát kilisztezett gyúródeszkára veszed, majd alaposan belisztezett kézzel a széleit áthajtod középre és újra letakarva hagyod pihenni 15, max. 30 percet. Ha kipihente magát a tészta és felmelegedett a sütő, akkor a jénaiba átrakod, lefedve 35 percet, majd fedés nélkül immár 200 °C-s sütőben 20-25 percet sül.
    Jövő héten lesz nálam próbasütés, többen jelezték, hogy jönnének, ha van kedved szeretettel látlak.

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!