Határozott elképelésem van arról, hogy egy kenyér milyen. Sok náció kenyerét végig kóstoltam és helyben is kiváló pékáruhoz lehet jutni több pékség jóvoltából. Elkényeztetett helyzetemből mozdított ki, hogy 600 forintot kérnek újabban kedvenc kilós kenyeremért. Nos az általam sütött buci 60 dkg-s lett és becslésem szerint az önköltségi ára nem több mint 180-190 forint. Az íze pedig megfizethetetlen.
Dagasztás Nélküli Kenyér
Határozott elképelésem van arról, hogy egy kenyér milyen. Sok náció kenyerét végig kóstoltam és helyben is kiváló pékáruhoz lehet jutni több pékség jóvoltából. Elkényeztetett helyzetemből mozdított ki, hogy 600 forintot kérnek újabban kedvenc kilós kenyeremért. Nos az általam sütött buci 60 dkg-s lett és becslésem szerint az önköltségi ára nem több mint 180-190 forint. Az […]
2 hozzászólás
Tisztelt Uram! Sajnos a kenyér a receptjét hiànyolom a cikkből. Pedig szívesen kipróbáltam volna. Köszönettel
🙂 a recept világbajnok egyszerű… 3 bögre BL-80-s liszt, fél teáskanál instant élesztő, 1,5 teáskanál só, 1,5 bögre víz. lisztet és a száraz apróságot összekevered, majd hozzáadod a vizet. ezt átforgatod háromszor, négyszer (nokedlitészta állagú nem lesz). A keverőtálat lefedve 12-14 órára félreteszed (20 fok feletti helyen keljen). Sütő 250 °C-ra felmelegítve; 1,5 literes jénai előmelegítve, addig a megkelt tésztát kilisztezett gyúródeszkára veszed, majd alaposan belisztezett kézzel a széleit áthajtod középre és újra letakarva hagyod pihenni 15, max. 30 percet. Ha kipihente magát a tészta és felmelegedett a sütő, akkor a jénaiba átrakod, lefedve 35 percet, majd fedés nélkül immár 200 °C-s sütőben 20-25 percet sül.
Jövő héten lesz nálam próbasütés, többen jelezték, hogy jönnének, ha van kedved szeretettel látlak.