Amerikai álom: terjeszkedik a milliárdos magyar ingatlanfejlesztő

Amerikában indít befektetési társaságot az egyik legnagyobb magyar ingatlanfejlesztő tulajdonosa – jelentették be egy szerdai sajtóbeszélgetésen. A cég 15 millió dollárból mintegy 500 házat venne meg első lépésben, majd ezeket felújítva bérbe adnák. Mfor.hu-tudósítás. Forrás: MFOR.HU “Európa egy befagyott tó” “Jelenleg sokkal értelmesebb Amerikában befektetni az ingatlanpiacon, mint Európában bárhol. Itt most nem történik semmi, […]

Szerző:

Amerikában indít befektetési társaságot az egyik legnagyobb magyar ingatlanfejlesztő tulajdonosa – jelentették be egy szerdai sajtóbeszélgetésen. A cég 15 millió dollárból mintegy 500 házat venne meg első lépésben, majd ezeket felújítva bérbe adnák. Mfor.hu-tudósítás.

Forrás: MFOR.HU

“Európa egy befagyott tó”

“Jelenleg sokkal értelmesebb Amerikában befektetni az ingatlanpiacon, mint Európában bárhol. Itt most nem történik semmi, olyan, mint egy befagyott tó, amiből nem lehet kifogni a halakat” – mondta egy szerdai sajtóbeszélgetésen Futó Gábor, a Futureal alapító-társtulajdonosa.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

Szerinte azért fagyott be az európai piac, mert jelenleg a kontinensen a megközelítés a tagadáson, a hitelek kitolásán alapul, valamint azon, hogy önmagunknak sem valljuk be az igazságot, hogy a bankrendszer egy része csődben van. Éppen ezért a bankok nem vállalnak kockázatot, nem hiteleznek, és az olyan ingatlanokat sem adják el, melyek értéke mára a felére esett. “Lehet, hogy elvesztegetett 10-20 évnek néz elébe Európa, Japánban a kilencvenes évek elején ugyanez volt a stratégia, most, 20 évvel később is ennek hatásai látszanak” – emelte ki Futó. A szakember elmondta, hogy a fentiek miatt döntöttek úgy, hogy Amerikában indítanak befektetési társaságot, mely bedőlt hitelesek lakásait venné meg, felújítaná, majd bérbe adná.

Amerikában látszik a fény az alagút végén

A Futureal társtulajdonosa szerint a tengerentúlon látszik a fény az alagút végén, ott a bankok hajlandók realizálni a veszteségeiket, értékesíteni a lakásokat. Mostanra mintegy 3 millió végrehajtás történt meg, ennek hatására az árak területtől függően akár 50-70 százalékkal zuhantak vissza. Mindeközben a bérleti díjak emelkednek, mivel a kilakoltatott emberek keresletet generálnak. “Azt gondoljuk, hogy ez egy vissza nem térő lehetőség” – hangsúlyozta Futó Gábor.

“Egy harminc éves jelzáloghitelre ma 3,6 százalékos kamatot kell fizetni, soha nem lehetett ilyen olcsón hitelt felvenni. De az emberek többsége nem hitelképes, mert semmilyen megtakarításuk nincs” – vázolta fel a helyzetet a szakember.

Az új cég Cordia USA névre hallgat, a cél, hogy a következő egy évben négy-öt városban mintegy 500 házat vegyenek meg. Ehhez 2000-3000 házra kell ajánlatot adni és mintegy 10 000 ingatlant kell megnézni. A felújítást egy kinti csapat végzi majd, a bérbe adást pedig egy amerikai tanácsadó céggel együttműködésben képzelik el – vázolta fel Futó Gábor.

A számítások szerint Amerikában akár 15 százalékos bérleti díj hozamot is el lehet érni, ennek egy részét azonban elviszi a magas adó, ezért a cég az értéknövekedésben lenne elsősorban érdekelt. Később az egyik kiszállási lehetőség az, hogy a bérlőknek adják el a házat, egy másik opció pedig az, hogy évek múlva portfólióban értékesítik az ingatlanokat. “Később szívesen kezeljük külső befektetők pénzét is, ha majd úgy érezzük, hogy ezt már biztonságban megtehetjük” – emelte ki Futó.

Magyarország megítélése a legrosszabb

A sajtóbeszélgetésen a Futureal alapító-társtulajdonosa a cég európai terjeszkedési terveiről is beszélt. Kiemelte, hogy jelenleg Szerbiában, Oroszországban és Ausztriában is vizsgálnak projekteket tavaly bejelentett partnerségi programjuk keretében, melynek során összesen 100 millió eurót fektetnének be már futó, vagy leállított projektekbe.

“Magyarország befektetői megítélése jelenleg a legrosszabb a régióban, a befektetőknek komoly kételyeik vannak, amiket ha sikerül eloszlatni, akkor komoly fellendülési lehetőség van a piacon” – emelte ki Futó Gábor.

Romániában a cég nem volt sikeres az új projektekkel, mert olyan hatalmas buborék volt, melynek kipukkanása után romokban hever az ingatlanpiac. Lengyelország pedig ugyan a régió sztárja, viszont oda is begyűrűzik a válság, és hatalmas a verseny a fejlesztők között.
Oroszországban komoly hozampotenciált lát a Futureal, de a kockázat is egészen más dimenzió, ezért ott helyi partnerekkel érdemes dolgozni. Szerbiában és a Balkánon pedig még nem épültek ki a dolgok, ezért ott is komoly lehetőségek vannak, de minden azon múlik, hogy megjelennek-e azok a bérlők, akik életképessé teszik a fejlesztéseket – emelte ki a Futureal alapító-társtulajdonosa.

Beke Károly
mfor.hu

Címke: ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !