Beteg tengericsillagok

Alaszkától San Diegóig pusztulnak a tengeri csillagok. Bármi is okozza tömeges pusztulást, elképesztő sebességgel terjed, a kór egy teljesen egészséges egyeddel 24 órán belül végez. A betegség rendkívül ellenálló, nem hasonlít semmihez amivel korábban találkoztunk – mondta Pete Raimondi, tengerbiológus. Nem csak a különböző fajta tengeri csillagok vannak veszélyben, de pusztulnak a tengeri sünök és tengeri uborkák is az amerikai kontinens nyugati partjainál; néhány területről már teljesen el is tűntek a tengeri csillagok. Az első esetet júniusban figyelték meg Was

Szerző:

Júniusban bukkant fel a titokzatos betegség a Csendes-óceánon, a tudósok csak találgatnak.

Először Washingtonban bukkantak a rejtélyes kór nyomaira, de azóta Alaszkától San Diegóig pusztulnak el a tengeri csillagok. Bármi is okozza tömeges pusztulást, elképesztő sebességgel terjed, a kór egy teljesen egészséges egyeddel 24 órán belül végez.

A betegség rendkívül ellenálló, nem hasonlít semmihez amivel korábban találkoztunk – mondta Pete Raimondi, tengerbiológus. Nem csak a különböző fajta tengeri csillagok vannak veszélyben, de pusztulnak a tengeri sünök és tengeri uborkák is az amerikai kontinens nyugati partjainál; néhány területről már teljesen el is tűntek a tengeri csillagok. Az első esetet júniusban figyelték meg Washington partjainál, de pár héttel később már Alaszka mellől is jelentettek hasonló eseteket. Az állatok először csak „picit furának” tűnnek, a karjaik ki vannak csavarodva vagy más, nagyon furcsa pózban állnak, később pedig kis sérülések és elszíneződések jelentkeznek a testükön. Néhány órán vagy napon belül aztán a tengeri csillagok elkezdenek szétesni, mintha egyszerűen elolvadnának, nyálkás valamivé alakul a testük – nyilatkozta Mike Murray, egy kaliforniai akvárium vezető állatorvosa. Don Noviello búvár, december 21-én találkozott az első beteg állattal, és zombiként írta le a jelenséget. „Láttam egy lábat, ami magában sétált.” Kanadai és amerikai kutatók nemzetközi összefogásban próbálnak meg a végére járni a titokzatos kórnak, ám egyelőre mindenki tanácstalan. Valamiféle bakteriális fertőzésre gyanakodnak, de arra senki nem tud válaszolni, miként bukkant fel a betegség. A legaggasztóbb az egészben, hogy a halálos fertőzés óriási területen terjedt el. A tengeri csillagok a tengeri élővilág nagyon fontos szereplői. Természetes ellenségük nincsen, ők viszont csúcsragadozók, mindent megesznek, amit a tenger fenekén találnak. (USA Today)

forrás: vs.hu

Címkék: , , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!