A hétköznapok hőseire is oda akar figyelni Áder János

Áder János jó esélyt lát arra, hogy Magyarországon rendezzenek jövőre egy vízügyi problémákkal foglalkozó ENSZ-konferenciát – egyebek mellett erről is beszélt az államfő az InfoRádiónak csütörtökön adott interjúban. A köztársasági elnök elmondta azt is: egyik legfontosabb feladatának pedig azt tartja, hogy felhívja a figyelmet a hétköznapok elismerésre méltó, de nyilvánosságot mégsem kapó teljesítményeire. Felesége aktívabb […]

Szerző:

Áder János jó esélyt lát arra, hogy Magyarországon rendezzenek jövőre egy vízügyi problémákkal foglalkozó ENSZ-konferenciát – egyebek mellett erről is beszélt az államfő az InfoRádiónak csütörtökön adott interjúban. A köztársasági elnök elmondta azt is: egyik legfontosabb feladatának pedig azt tartja, hogy felhívja a figyelmet a hétköznapok elismerésre méltó, de nyilvánosságot mégsem kapó teljesítményeire. Felesége aktívabb közéleti szereplésével kapcsolatban pedig türelmet kért az elnök, társának legkisebb gyermekükkel is foglalkoznia kell még ugyanis.

Forrás: HVG

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

Áder János szerdán a Tolna megyei Belecskára látogatott, ahol megfogalmazása szerint a szőlősorok között kapálva népszerűsített egy követendő munkahelyteremtő példát. Áder János elismeréssel szólt a településen tizenhárom évvel ezelőtt indított mezőgazdasági programról, amelynek révén a nyári hónapokban megszűnt ott a munkanélküliség. Megjegyezte ugyanakkor, hogy nem ez volt az első jó példa, korábban Csányi Sándor szegény sorsú, tehetséges gyermekeket segítő programját értékelte, míg legközelebb nemzetközi sikert elért fiatal matematikusokat lát vendégül a Sándor-palotában.

 

“Azt gondolom, ez nem az a kérdés, amivel nekem köztársasági elnökként foglalkoznom kellene” – válaszolta arra a kérdésre, hogy figyelemmel kíséri-e a földbérletek körüli éles vitát. Áder János szerint a földbérletek eredményét csak évek múltán lehet majd megítélni, neki pedig a már meglévő, mások számára például szolgáló teljesítményeket kell bemutatnia.

 

Mindenkinek észre kell vennie, hogy a mindennapok teljesítményeinek elismerése nélkül nem működhet az ország, ehhez pedig az irigykedés helyett meg kell tanulni örülni más sikereinek is, hiszen azok nekünk is segítenek – emelte ki az államfő.

 

A köztársasági elnök kitért arra is, hogy a közelmúltban, a Sándor-palotában fogadta az öt parlamenti frakció képviselőjét, akik egybehangzóan a víz kérdését nevezték meg a következő évtizedek legnagyobb problémájaként. Hozzátette: a vízügyben példa nélküli politikai konszenzus alakult ki az elmúlt huszonkét évben, és valamennyi parlamenti párt érdemének tekinthető például, hogy Magyarországon százszázalékossá vált az ivóvíz-ellátottság.

 

Az államfő hangsúlyozta: az ENSZ Rio de Janeiró-i konferenciáján kapott pozitív visszajelzésekből arra következtet, hogy Magyarország jó eséllyel rendezhet egy, csak a víz kérdését összefoglaló világkonferenciát jövő ősszel. Elmondása szerint a következő évtizedekben súlyos konfliktusok alakulhatnak ki a víz- és szennyvízkezelés kérdésében, ám Magyarország a nagy tudású szakembereinek köszönhetően jó helyzetben van.

 

Áder János csütörtök délutáni varsói látogatásával kapcsolatban azt mondta, hogy a következő uniós költségvetési időszak legfontosabb kérdésének az európai kohéziós források megőrzését tartja. Ehhez Magyarországnak erősítenie kell a “kohézió barátainak táborát”, akik így egységesen léphetnek fel. Brüsszelt elsősorban arról kell meggyőzni, hogy a válságkezelés eszközeként tekintsen a kohéziós forrásokra, hiszen így az érintett, jórészt volt szocialista országok saját erejükből, az államadósság növelése nélkül oldhatnák meg problémáikat – véli.

 

Az államfő arra figyelmeztetett, hogy ha a bizottság jelenlegi elképzelése valósulna meg, akkor Magyarország támogatása 20-30 százalékkal, vagyis 5-7,5 milliárd euróval csökkenne 2014-2020 között.

 

A hivatalba lépése óta visszaküldött törvényekre vonatkozó kérdésre válaszolva hangsúlyozta, lényegesen több törvényt írt alá, mint amennyit megfontolásra visszaküldött az Országgyűlésnek. Emlékeztetett: az elfogadott törvényjavaslatoknál mindenekelőtt a formai követelményeket vizsgálja, vagyis azt, hogy megfelelnek-e a házszabály és a jogalkotási törvény rendelkezéseinek. A tartalmi vizsgálat, tehát az alkotmánynak, nemzetközi szerződéseknek megfeleltetés, valamint a joganyagban szereplő ellentmondások felkutatása csak ezután következhet – fejtette ki, hozzátéve, az alaptörvény értelmében az aláírásra váró jogszabályok célját nem értékelheti.

 

Az interjú végén Áder János kitért arra is, sajnálta otthagyni az európai parlamenti képviselőségét, hiszen államfői felkérése előtt nem így tervezte az életét, hanem akár egy újabb ciklust is Brüsszelben szeretett volna tölteni, ám ezt a tisztséget végül nem tudta elutasítani.

 

A köztársasági elnök türelmet kért azoktól, akik aktívabb szerepvállalást várnak feleségétől. Azt mondta: neki legkisebb, tízéves gyermekükre is figyelnie kell, amíg ő államfői teendői miatt elfoglalt.

Címke: , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !