Senki ne bízza az adatait amerikai techcégre

Bezárt a Lavabit, az emailszolgáltató, amely elsősorban arról volt ismert, hogy nagyon szigorúan védték a szervereiken tárolt adatokat. Állítólag Edward Snowden, az amerikai és európai titkosszolgálatokat érintő PRISM botrány főszereplője is náluk levelezett, bár a Verge szerint biztosan csak annyit tudni, hogy júliusban használta az edsnowden@lavabit.com címet. A tulajdonos egy elég elkeseredett levelet tett közzé […]

Szerző:

Bezárt a Lavabit, az emailszolgáltató, amely elsősorban arról volt ismert, hogy nagyon szigorúan védték a szervereiken tárolt adatokat. Állítólag Edward Snowden,

az amerikai és európai titkosszolgálatokat érintő PRISM botrány főszereplője is náluk levelezett, bár a Verge szerint biztosan csak annyit tudni, hogy júliusban használta az edsnowden@lavabit.com címet.

A tulajdonos egy elég elkeseredett levelet tett közzé a lavabit.com helyén. Azt írja, nagyon nehéz volt a döntés, de a lelkiismerete nem engedte, hogy tovább működtesse az oldalt. Arról is ír, hogy még a bezárás okát sem szabad elmondania, és ez egyébként szerinte durva megsértése a szólásszabadságnak. Ettől függetlenül elég egyértelműen céloz arra, hogy azért zártak be, mert a kormány bele szeretett volna nézni a náluk tárolt levelezésbe. A levél egészen drámaian végződik:

” … Egy dolgot tanultam: amíg a Kongresszus vagy a bíróságok nem tesznek valamit a mostani gyakorlat ellen, erősen óvnék mindenkit attól, hogy a személyes adatait olyan cég szerverein tartsa, amely földrajzilag kötődik az Egyesült Államokhoz. “

Forrás: index.hu

Címkék: , , , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!