Mini pizza

Hozzávalók: 24 dkg finomliszt, 6 dkg kukoricaliszt, 2,5 dkg élesztő, 1 kk só, 1 kk cukor, 1/2 kk oregánó, 1 tojás, 1,1 dl tej, 3 ek olivaolaj Elkészítés: Az élesztőt elkeverjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk. Összekeverjük a kétféle lisztet, a sót és az oregánót. Hozzáadjuk a tojást és az élesztős tejet, majd […]

Szerző:

Hozzávalók: 24 dkg finomliszt, 6 dkg kukoricaliszt, 2,5 dkg élesztő, 1 kk só, 1 kk cukor, 1/2 kk oregánó, 1 tojás, 1,1 dl tej, 3 ek olivaolaj

20130801-220410.jpg

Elkészítés: Az élesztőt elkeverjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk. Összekeverjük a kétféle lisztet, a sót és az oregánót. Hozzáadjuk a tojást és az élesztős tejet, majd lágy tésztává dagasztjuk. Kerek cipóvá formáljuk, a tetejét megkenjük olajjal és letakarva a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk és 8 részre osztjuk. A kis darabokból cipót formázunk és 18-20 centis kerek lapokká nyújtjuk ki. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük. A lapokat megszúrkáljuk villával és vékonyan megkenjük olajjal. 200°C-ra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük. A lapocskákra tetszés szerinti feltétet teszünk, majd a sütőbe visszatéve készre sütjük.

Forrás: hazikenyér.hu

20130801-220246.jpg

Címkék: , , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!