Rangos szakmai elismerés a NYÍRERDŐ Zrt. korábbi vezérigazgatójának

A legmagasabb szakmai erdészeti elismerést, a Bedő Albert emlékérmet vehette át Kovács Gábor, a NYÍRERDŐ Rt. korábbi vezérigazgatója szombaton, az Országos Erdészeti Egyesület 143. Vándorgyűlésén, Miskolcon. A kitüntetést az erdőgazdálkodás érdekében végzett kiemelkedő szakmai-, egyesületi és szervezői valamint társadalmi tevékenységével érdemelte ki.   Forrás: boon.hu   Kovács Gábor 1965-ben szerzett erdőmérnöki diplomát Sopronban, az Erdészeti […]

Szerző:

A legmagasabb szakmai erdészeti elismerést, a Bedő Albert emlékérmet vehette át Kovács Gábor, a NYÍRERDŐ Rt. korábbi vezérigazgatója szombaton, az Országos Erdészeti Egyesület 143. Vándorgyűlésén, Miskolcon. A kitüntetést az erdőgazdálkodás érdekében végzett kiemelkedő szakmai-, egyesületi és szervezői valamint társadalmi tevékenységével érdemelte ki.

 

Forrás: boon.hu

 

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

Kovács Gábor 1965-ben szerzett erdőmérnöki diplomát Sopronban, az Erdészeti és Faipari Egyetemen. A Nyírségi Állami Erdőgazdaságnál egy évig erdőrendezéssel foglalkozott, majd erdőművelési és fahasználati műszaki vezetőként dolgozott. 1969-től tizennégy éven át a Felsőtisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál tervezőmérnök, árvízvédelmi szakágazati vezető, majd szakaszmérnök volt. A víztározás és a vízpótlás erdőállományokra gyakorolt hatása, a hullámtér célszerű hasznosítása, a környezet- és természetvédelem valamint a vízgazdálkodás kapcsolata érdeklődésének és mérnöki tevékenységének meghatározó eleme volt. Természetvédelmi területek (Csarodai lápok, Bátorligeti ősláp) vízpótlására készített műszaki kiviteli terveket, ezek megvalósítását irányította. A Debreceni Erdőfelügyelőség Szabolcs-Szatmár megyei területi osztályvezetőjeként dolgozott 1983-tól. Sikeres erdőtelepítési programot hajtottak végre. A megye erdőterülete tízéves erdőfelügyelői munkája során 20 ezer hektárral nőtt. Szakmai irányításának eredményeképpen a Szatmár-beregi tájban elsősorban őshonos fafajokból álló erdőket hoztak létre, míg a Nyírségi homokon az akác- és nyárgazdálkodás fejlesztését tartotta feladatának. Számos üzemi fatermesztési kísérlet beindításának volt a kezdeményezője, a tudományos eredmények gyakorlati alkalmazását szorgalmazta. 1993-tól – 2004-es nyugdíjba vonulásáig – a Felsőtiszai Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság, majd a jogutód NYÍRERDŐ Rt. vezérigazgatója. Irányításával az erdőgazdaság szakmailag és pénzügyileg stabilizálódott, a térség meghatározó jelentőségű szakmai műhelyévé vált.

Nyugdíjasként is dolgozik: erdészeti gazdasági tanácsadó vállalkozást vezet, emellett ellátja a Sóstó-Gyógyfürdők felügyelő bizottsága elnöki tisztségét.

Kovács Gábor a Debreceni Egyetem címzetes egyetemi tanáraként tanított több agrár- felsőoktatási intézményben, munkakapcsolatot tart ma is a hazai és számos külföldi erdészeti kutató intézettel, egyetemi tanszékekkel, ukrajnai és romániai erdészeti vállalkozásokkal. Az alföldi erdőtelepítéssel, a Nyírség erdészeti és vízgazdálkodási problémáival, a nyárfatermesztés gyakorlati kérdéseivel, valamint a dámvaddal foglalkozó publikációi a hazai erdészeti szaksajtóban és külföldi kiadványokban egyaránt olvashatóak.

 

Gratulálunk!

Rangos szakmai elismerés a NYÍRERDŐ Zrt. korábbi vezérigazgatójának

Címkék: , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!