Lázár János lenyomta Csányit

Lázár győzedelmeskedett Csányi felett az élelmiszeripar körül a Fidesz holdudvarban kialakult belharcban – legalábbis erre következtetnek a politikai megfigyelők abból, hogy kiemelt vállalattá készül nyilvánítani a kormány a Lázár Jánoshoz, a Fidesz frakcióvezetőjéhez köthető Gyulai Húskombinátot. Forrás: Népszava A társaság megmentésére készített tervezetet Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter fogja a kormány elé terjeszteni – jelentette be […]

Szerző:

Lázár győzedelmeskedett Csányi felett az élelmiszeripar körül a Fidesz holdudvarban kialakult belharcban – legalábbis erre következtetnek a politikai megfigyelők abból, hogy kiemelt vállalattá készül nyilvánítani a kormány a Lázár Jánoshoz, a Fidesz frakcióvezetőjéhez köthető Gyulai Húskombinátot.

Forrás: Népszava

A társaság megmentésére készített tervezetet Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter fogja a kormány elé terjeszteni – jelentette be Budai Gyula mezőgazdasági államtitkár. A Gyulai Húskombinát jövője érdekében elindult párbeszéd része annak a stratégiának, amely kész állami segítséget nyújtani a magas minőséget előállító tradicionális vállalkozásoknak – indokolja a döntést a VM közleménye.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

A döntés elsősorban Csányi Sándor érdekeit veszélyeztetheti. Az ő társaságának Cipruson bejelentett tulajdonos cégét Csányi a piacon felvett hitelekből finanszírozza, míg a konkurens Gyulai Kombinát állami támogatást kapna. Csányi tulajdonában van például a Sole-Mizo Zrt., a Délhús és más élelmiszer-ipari vállalatok is. Sajtóhírek szerint éppen a csőd közeli helyzetbe került élelmiszeripari cég, a gyulai és csabai kolbászt is gyártó húskombinát miatt különbözhetett össze Lázár Jánossal. Lázár egy rádióinterjúban – Csányi nevét ki nem mondva – arról beszélt, hogy a bankár vállalkozásai polip módjára hálózzák be az országot.

A fideszes politikus nagy befolyással bíró gazdasági szereplőkről szólva úgy fogalmazott: beszélni kellene arról, hogy egy-egy bankkonglomerátum hogyan született az elmúlt húsz évben, miként jött létre egy magyarnak tűnő nagybank, annak a vezetője milyen hatást gyakorol a magyar gazdaságra, a magyar társadalomra, a magyar politikára. Polip módjára hogyan hálózza be az országot.

A csődtörvény tavalyi módosítása vezette be a stratégiailag kiemelt jelentőségűnek minősíthető gazdálkodó szervezet fogalmát.

Az a társaság minősíthető – többek között – ilyenné, amelynek a működése nemzetbiztonsági okból indokolt, nemzetgazdasági szempontból jelentős projekteket valósít meg, törvény által meghatározott országos közfeladatot lát el, illetve nagy összegű állami szerkezetátalakítási támogatásban, hitelgaranciában, kezességvállalásban vagy exporthitel biztosításban részesült. A minősítés a kormány joga, és speciális szabályok vonatkoznak a felszámolásra.

MTI/Népszava-információ /
Címkék: , , , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!