Kinyílik a kultúra könyve

Június 15. és 17. között ismét Bonyhádra irányul a könyvek és olvasás iránt érdeklődők figyelme. A Völgységi Könyvfesztivál mára a régió egyik legrangosabb kulturális eseményévé nőtte ki magát. A rendezvényt 12. alkalommal hívja életre az idén 60 éves bibliotéka. Forrás: TEOL.HU – Arra törekedtünk, hogy az idei fesztivál kínálata is színes legyen, úgy gondolom, minden […]

Szerző:

Június 15. és 17. között ismét Bonyhádra irányul a könyvek és olvasás iránt érdeklődők figyelme. A Völgységi Könyvfesztivál mára a régió egyik legrangosabb kulturális eseményévé nőtte ki magát. A rendezvényt 12. alkalommal hívja életre az idén 60 éves bibliotéka.

Forrás: TEOL.HU

– Arra törekedtünk, hogy az idei fesztivál kínálata is színes legyen, úgy gondolom, minden korosztály megtalálhatja majd a számára legmegfelelőbb olvasmányt, elfoglaltságot – vélekedett Kult Imréné a június 15-17. között esedékes rendezvényről.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

A Völgységi Könyvfesztivált szervező bonyhádi bibliotéka igazgatója hozzátette, az idei könyvünnepen – akárcsak a korábbiakon – a helyi és a regionális kiadványok vitorláiba terelnek nagyobb szelet a három nap alatt. De azok is megtalálhatják számításaikat, akik a különböző kulturális- és szabadidős elfoglaltságok miatt látogatnak a Perczel-kertbe.

 

Akárcsak az előző években, idén is minden korosztályra gondoltak a programok összeállításánál a szervezők (Archívum)Akárcsak az előző években, idén is minden korosztályra gondoltak a programok összeállításánál a szervezők (Archívum)

 

Gyermekprogramok, író-olvasó találkozók, élménybeszámolók egyaránt tarkítják a kínálatot. Sőt, a mozogni vágyók a Teol.hu és a Völgység-Hegyhát Takarék közös futásán is részt vehetnek vasárnap délelőtt, amely idén új elemmel: a legfiatalabbaknak szóló „manófutással” gazdagodik.

– A rendezvény előkészületeit tekintve az utolsó simításokhoz érkeztünk, most már csak a jó időben és a völgységiek érdeklődésében bízunk. Akárcsak az eddigiekben, idén is az olvasás népszerűsítését és a magyar kultúra csodálatos sokszínűségét igyekszünk reflektorfénybe helyezni a programok segítségével – zárta Kult Imréné.

A Völgységi Könyvfesztivál programjai

Június 15. péntek
15:00 Fesztiválra hangoló Siklósi Krisztiánnal és a BONI Bartók Béla AMI népzene tagozatának növendékeivel
Ünnepélyes megnyitó
A rendezvényt megnyitja Somogyi János, a bonyhádi Önkormányzat humánreferense
„A könyvtárért, a kultúráért” – díj átadása
A Kränzlein Néptánc Egyesület mini csoportjának fellépése
Rajzverseny eredményhirdetése
15:30 „Az én Bonyhádom” fotókiállítás megnyitója a kiállítást megnyitja Máté Réka
16:00 Ébredező természet – Telegdi Ágnes írónő előadása
16:00 Radnóti Ilona: Weiszmayer  és Fuchs – Fejezetek a baranyai zsidóság 18-20. sz.-i történetéből – könyvbemutató, házigazda Erőss Zsolt
17:30 Romváry Ferenc: Zsolnay – könyvbemutató
18:30 Négy évszak a Mecsekben – Müller Nándor vetítéssel egybekötött könyvbemutatója

Június 16. szombat
10:00 Irodalmi Parnasszus: Álom egy könyvtárról házigazda Dr. Hegedűs Éva
13:30 dr. Szőts Zoltán: László Mihály író, tanár, képviselő életrajza – Egy készülő könyv elé, előadás
14:00 Rudolf László: Bátaszék sportja – 100 év krónikája – könyvbemutató
15:00 Toma és csapata – történeti játékok több felvonásban kicsiknek és nagyoknak
15:00 Barnabás meséi – Mackótestvér születik – előadó: Telegdi Ágnes
15:00 Czigány György: Csak a derű óráit számolom – író-olvasó találkozó házigazda Dr. Hegedűs Éva
16:00 Író-olvasó találkozó Szurovecz Kitti és Spirit Bliss írókkal – megalakul a Dark Side olvasói klub
16:00 Császár Levente: Az erdő íze – könyvbemutató
17:00 Dr. Papp Lajos: Magyar Zarándokút – élménybeszámoló, könyvvásárlás és dedikálási lehetőség házigazda Kovács Gábor
19:00 Kéri György, az első magyar skótdudás: Egy komplett Skócia – dudálás, ruházat, szokások, whisky, irodalom

Június 17. vasárnap
08:30 Manófutás és TEOL – Völgység – Hegyhát Takarék futás regisztráció
Ingyenes egészségi állapot-felmérés
09:00 Manófutás és TEOL – Völgység – Hegyhát Takarék futás rajtja
09:30 Boldog Péter bűvész műsora
10:00 Bán Mór: Hunyadi – könyvbemutató házigazda: Potápi Árpád János Bonyhád polgármestere
10:30 Griffmadáron repültem – interaktív foglalkozás Siklósi Krisztiánnal, verses kötete alapján
11:30 Tombolasorsolás

Címke:

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !