Nagy Imre-szobor: a főpolgármester tárgyalna a házelnökkel

Sem hivatalosan, sem informálisan nem érkezett megkeresés, kérés a fővároshoz a Vértanúk terén álló Nagy Imre-szobor esetleges áthelyezése ügyében – válaszolta újságírói kérdésre Tarlós István. Mint ismert, Demján Sándor vállalkozó a főpolgármesterhez címzett levelében azt írta: a sajtóból értesült arról, hogy a szobrot áthelyeznék a térről, és arra kérte a főpolgármestert, minden törvényes eszközzel biztosítsa, […]

Szerző:

Sem hivatalosan, sem informálisan nem érkezett megkeresés, kérés a fővároshoz a Vértanúk terén álló Nagy Imre-szobor esetleges áthelyezése ügyében – válaszolta újságírói kérdésre Tarlós István.

Mint ismert, Demján Sándor vállalkozó a főpolgármesterhez címzett levelében azt írta: a sajtóból értesült arról, hogy a szobrot áthelyeznék a térről, és arra kérte a főpolgármestert, minden törvényes eszközzel biztosítsa, hogy a szobor a helyén maradjon. A vállalkozó emlékeztetett arra, hogy a rendszerváltás után két társával együtt finanszírozta az alkotás felállítását, a rendszerváltás utáni kormányok ugyanis nem állítottak szobrot Nagy Imrének. A levélben Demján kilátásba helyezte, ha a szobrot elmozdítják, visszavonja egykori adományát.

Tarlós István ezzel kapcsolatban közölte: megkapta Demján levelét, a vállalkozó eszerint azt hitte, a szobor áthelyezését a főváros kezdeményezte. „Nem is értettem miről van szó, a főváros áthelyezést nem kezdeményezett” – jelentette ki Tarlós. A főpolgármester hangsúlyozta: ilyen tartalmú felkérést, igénybejelentést a főváros az Országgyűléstől sem kapott, a Parlament elnökével pedig hamarosan konzultálni fog ez ügyben.

Címkék: , , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!