Pick: komoly veszteséget okozott a gyengülő forint

Komoly veszteséget könyvelhet el tavalyi tevékenysége után a Pick Szeged Zrt. A társaság 2011-ről szóló beszámolója szerint a szegedi cég 2,8 milliárdos veszteséggel zárta a tavalyi évet. Forrás: ÖS Pedig más élelmiszeripari vállalatok kimagasló eredménnyel zárták az évet. A tulajdonos Csányi Sándor OTP-vezért legfeljebb az vigasztalhatja, hogy másik szegedi cége, a Sole-Mizo a 2010-es 1,6 […]

Szerző:

Komoly veszteséget könyvelhet el tavalyi tevékenysége után a Pick Szeged Zrt. A társaság 2011-ről szóló beszámolója szerint a szegedi cég 2,8 milliárdos veszteséggel zárta a tavalyi évet.

Forrás: ÖS

Pedig más élelmiszeripari vállalatok kimagasló eredménnyel zárták az évet. A tulajdonos Csányi Sándor OTP-vezért legfeljebb az vigasztalhatja, hogy másik szegedi cége, a Sole-Mizo a 2010-es 1,6 milliárdos veszteség után most minimális nyereséget mutat.
Miközben 2011-ben szárnyalt a mezőgazdaság, az élelmiszeripari vállalatok pedig kiugróan jó eredménnyel zárták az évet, Csányi Sándor szektorbeli cégei nem büszkélkedhetnek a tavalyi évvel – írja az mfor.hu. Az már korábban kiderült, hogy a Csányi Pincészet tavalyi évét a devizaárfolyamok alakulása rendkívül negatívan befolyásolta, ám a beszámolók szerint az élelmiszeriparban működő vállalatai többsége sem zárt jó évet. Mindez annak ellenére is így alakult, hogy a szektorban működő versenytársak sikeres évet tudhatnak maguk mögött.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek


Nőtt a külföldi, csökkent a hazai bevétel
A Pick Szeged Zrt. 2011-ben belföldi eladásokból 2,25 milliárd forinttal kevesebb bevételt könyvelt el, így az 39,12 milliárd forintra esett vissza 2010-hez képest. 12 százalékkal nőtt viszont a külföldi értékesítés, amely közel 1,99 milliárd forint bevétel-növekedésnek köszönhetően 19 milliárd forint lett. A cég nettó árbevétele a növekvő exportnak köszönhetően – mindössze 267 millió forinttal – 58,12 milliárd forintra csökkent a 2010-es 58,39 milliárd forinthoz képest. A kiadásokat nézve elmondható, hogy mindössze az anyagi jellegű ráfordítások növekedtek 5 százalékkal, 47 milliárd forintra, ezzel szemben személyi jellegű kiadásként lényegében ugyanannyit – 8,8 milliárd forintot – költött a cég, mint 2010-ben. Az mfor.hu a beszámolóra hivatkozva közli: a Pick közel 50 százalékkal többet költött reklámra.
Komoly veszteséget okozott az év végi devizaátértékelés is, amely a gyengülő forint miatt 1,4 milliárd forintos veszteséget eredményezett, így adózás előtti eredményként 2,754 milliárd forintos mínuszt mutatott ki a cég, amiből a 21,1 millió forintos adófizetési kötelezettség elszámolása után 2,776 milliárdos veszteség keletkezett.

Jelentősen javított a Sole-Mizo
Csányi Sándor másik szegedi cége, a Sole-Mizo 2010-ben 1,6 milliárdos veszteséget realizált, ezért a 2011-es év sorsdöntő volt a társaság számára. Végül 44,6 millió forintos nyereséget ért el a Sole-Mizo, ami elsősorban a külföldi értékesítésből származó bevételek 24 százalékos növekedésének köszönhető. A 2010-es 7,2 milliárd után 8,9 milliárd folyt be a határon túli vevőktől. Ezzel szemben a hazai értékesítés nem túl kedvezően alakult, hiszen 10 százalékkal kevesebb bevételt tudtak elérni, mint egy évvel korábban. Mivel a költségeket sikerült kedvezően alakítania a cégnek, már üzemi szinten is nyereségessé vált. Az anyagjellegű kiadásoknál egy 1,4 milliárdos visszafogást, a személyi ráfordításoknál pedig 320,7 milliós csökkentést hajtottak végre, így sikerült elérni a 44,64 milliós mérleg szerinti eredményt. Mindent összevetve a Sole-Mizo Zrt. 1,03 milliárd forintos nyereséget ért el 2011-ben üzemi szinten, de a devizaárfolyamok alakulása a céget is megviselte, 960 millió forintot rontva az eredményen.

Címke: , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !