Ellopta a UPC az emailcímet?

Bejáratott interentét tette fel Attila a rulettre, amikor 3 hónapra ingyen felduplázta a sávszélességét a UPC-nél, amit az utolsó pillanatban aztán lemondott. Ezzel azonban sajnos törölték a júzerét az összes emailcímével együtt: Forrás: homar.blog.hu Három hónappal ezelőtt én is úgy döntöttem, hogy kipróbálom a UPC új csomag előfizetőinek 90 napig díjmentes dupla sávszélességét. Ez az […]

Szerző:

Bejáratott interentét tette fel Attila a rulettre, amikor 3 hónapra ingyen felduplázta a sávszélességét a UPC-nél, amit az utolsó pillanatban aztán lemondott. Ezzel azonban sajnos törölték a júzerét az összes emailcímével együtt:

Forrás: homar.blog.hu
Három hónappal ezelőtt én is úgy döntöttem, hogy kipróbálom a UPC új csomag előfizetőinek 90 napig díjmentes dupla sávszélességét. Ez az idő mai nap járt le, ezért tegnap éjjel írtam egy e-mailt nekik, hogy nem kívánom tovább igénybe venni a dupla sávot, ami a 90 nap után fizetőssé vált volna. Gondolom a döntés érthető, az elmúlt hetek eseményeit figyelembe véve.

Reggel az fogad, hogy nincs netem. A UPC kretén modemregisztrációs oldalára irányít minden eszköz, legyen az asztali gép, telefon, vagy laptop. Ott azonban semmilyen általam eddig ismert jelszót nem fogad fel. Összesen 15 perc telefonálás után sikerül kideríteni, hogy az ügyfélszolgálat elrontott valamit, mindjárt újraindul a modem, és bármilyen regisztrációs folyamat nélkül ismét lesz net. Így is lett.

Ám mikor nyitom az e-mail-t, az fogad, hogy a kiszolgáló válasza invalid user name or password. Megkeresem UPC-nél az illetékest, visszahívnak, hogy hát sajnos törölték (!) az összes e-mail címemet és aliasomat, de semmi gond, mert beállítanak újakat. Részben sikerült is, de a legfontosabb fiókom mint ha nem is létezne, mailer daemon válaszol csak vissza, nincs ilyen e-mail cím.

Mekkora veszteséget okozhat az valakinek, ha csak úgy törlik az évek óta használt e-mail fiókját? Hogyan képzeli ezt a UPC, és mit fog ehhez szólni a Média Hatóság?

Címkék: , ,

Egy hozzászólás

  1. Gáspár Tibor elmondta véleményét (2013. december 29. vasárnap). Köszönjük ! | Hivatkozás

    Kedves Olvasónk !
    Sokszor elmondtuk már és a fenti cikk példája is jól jelképezi, hogy mennyire nem egyszerű az email címeink kezelése. Valóban stratégiai fontosságú, hogy email fiókunk tartalma mentve legyen. Meggondolandó az is, hogy kit reklámozunk az email címünkkel (UPC ? t-online ? varsat.net ? Yahoo ?). Magánszemélyként elfogadható kompromisszum egy ingyenes postafiók, ahol nagy tárterületet és kényelmi szolgáltatásokat kaphatunk. DE, vannak olyan levelek, szolgáltatások, előfizetett hírek, regisztrációs adatok, melyeket meg akarunk őrizni és érdemes függetleníteni.
    E mellett e-mail címünk – hasonlóképp, mint az ingünk/blúzunk, nyakkendőnk/sálunk, zakónk/blézerünk és cipőnk – egyfajta belépőnk és sokat elárul rólunk. Ez összességében az úgynevezett névjegykártya effektus.
    Ma már megfizethető áron (kevesebb, mint 10.000,- forint/év) vásárolhatunk magunknak professzionális e-mail szolgáltatást saját domain névvel, így megkímélhetjük magunkat mindettől a fájdalomtól. Összefoglalva kompromisszumokat kötünk, vagy kis pénzért kényelmes és biztonságos megoldást vásárolunk magunknak.

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!