Orbán a magyarokról: Csak az erőből értenek, félázsiai származékok

Az összefogás nem szándék, hanem erő kérdése – jelentette ki a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) csütörtöki elnökségi ülésén Orbán Viktor miniszterelnök, aki kemény bírálatot kapott a kormány „unortodox” gazdaságpolitikája, illetve a fejlesztések-beruházások elmaradása miatt. Forrás: alfahir Gyakorlatilag semmi sem valósult meg abból a két évvel ezelőtti együttműködési megállapodásból, amelyet a kormány és a […]

Szerző:

képAz összefogás nem szándék, hanem erő kérdése – jelentette ki a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) csütörtöki elnökségi ülésén Orbán Viktor miniszterelnök, aki kemény bírálatot kapott a kormány „unortodox” gazdaságpolitikája, illetve a fejlesztések-beruházások elmaradása miatt.

Forrás: alfahir

Gyakorlatilag semmi sem valósult meg abból a két évvel ezelőtti együttműködési megállapodásból, amelyet a kormány és a VOSZ kötött. A Népszabadság tudósítása szerint Demján Sándor, a szervezet elnöke kemény kritikával illette a kormány gazdaságpolitikáját, és egyedül az IMF visszahívását dicsérte.

Elmaradtak a beruházások, haldoklanak a kkv-k

Demján Sándor többek között azt kifogásolta, hogy az ÁFA-emelés miatt nőttek a lakossági adóterhek, nincsenek termelő beruházások, az ország ki van szolgáltatva a kötvényeseknek, a kis- és középvállalkozások nem jutnak uniós forrásokhoz. Az ország leggazdagabb embere felülvizsgálná a pazarló infrastrukturális beruházásokat és a kkv-knak hátrányos EU-s pályázatokat, üdvözölte ugyanakkor a kabinet nemrég bejelentett munkahelyvédelmi csomagját.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

Demján Sándor úgy véli, „hálásnak kell lennünk” az IMF-nek, amely 2008-ban megmentette az országot az államcsődtől, és örül, hogy a kormány újrakezdte a tárgyalásokat a valutaalappal.

A VOSZ elnöke megoldási javaslattal is élt: szerinte létre kellene hozni egy beruházási alapot, amelyben külföldi (akár IMF) és magyar tőke is lenne, vagy ki kellene bocsátani egy szolidaritási kötvényt (ami nem békekölcsön, még ha úgy is tűnik). A beruházási alapba évente 300-500 milliárd forint befektetési tőkét lehetne összehozni – érvelt Demján.

Nincs magyar fejlesztéspolitika

„Remélem, a Jóisten megsegít minket, és nem kell a demokrácia helyett új rendszert bevezetnünk” – jelentette ki beszédének elején sejtelmesen Orbán Viktor, utalva az utóbbi évek gazdaságiból politikai válságba forduló európai trendjére. A kormányfő megismételte korábbi szándéknyilatkozatát, amelyben elutasította, hogy hitelből emeljenek béreket a közszférában, szerinte ennek politikai programmá tétele életveszélyes.

Orbán elfogadta azt a kritikát, hogy a kormány nem segíti eléggé a cégek piacra jutását, illetve hogy hatalmas az állami bürokrácia. Szomorúan állapította meg azt is, hogy a kormánynak nincs magyar pénzre támaszkodó fejlesztéspolitikája, mivel az összes Magyarországon megvalósuló fejlesztés 90 (!) százaléka uniós támogatás, illetve a hozzá rendelt önerő.

Magyarország nem független ország?

Magyarország függetlenségét illetően Orbán azt mondta, amely országnak nincs saját valutája, és államháztartási hiánya eléri a 90 százalékot, az egyedül nem képes a tendenciát visszafordítani. Nekünk ugyan van saját valutánk, de jelenleg kétséges, hogy ekkora gödörből egyedül, csőd nélkül vissza tudunk-e jönni. A kormányfő azt is megjegyezte, hogy egy ország függetlensége sem statikus, mivel állandó harcot kell vívni a befolyásra törekvő erőkkel. Megítélése szerint Magyarország akkor lesz újra független, ha az államadósságot 50 százalék alá szorítjuk.

Az IMF kapcsán úgy fogalmazott: a kormány nem csinál érzelmi kérdés a tárgyalásokból, ahhoz „vashideg logika, higgadtság, csigavér” kell. A miniszterelnök azzal indokolta a valutaalap másfél évvel ezelőtti elkergetését, hogy ha itt lettek volna, akkor nem lehetett volna 600 milliárd forintot elvonni a bankszektortól, illetve a magán-nyugdíjpénztárak államosítása sem valósulhatott volna meg.

Félázsiai származékok?

A többi politikai erővel való összefogás sürgetését Orbán Viktor azzal hárította el, hogy erre a kétharmados többség miatt nincs szükség, a magyarok különben is csak az erőből értenek. Ennek kapcsán így fogalmazott: „Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése (…) Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik – mondjuk a skandinávoknál el tudom képzelni –, de egy ilyen félázsiai származékoknál, mint mi vagyunk: ha van erő, amely jó irányba tart, akkor van összefogás, ha nincs erő, mindenki szanaszét húz.”

(Szerkesztőségünk egyrészt örömét fejezi ki, hogy hosszú évek (el)hallgatása után Orbán Viktor elismerte a magyarság szkíta-hun eredetét, szerencsésebbnek tartottuk volna ugyanakkor, ha ezt kulturáltabb formában fogalmazza meg, és a „származék” szó helyett kevésbé pejoratív szót használ, és főleg kevésbé pejoratív szövegkörnyezetben.)

barikad.hu

Címke: , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !