ALAKUL A THÁLIA SZÍNHÁZ VIRTUÁLIS TÁRSULATA

A Thália Színház virtuálisnak mondott társulata a valóságban is ülést tartott. Huszonkét neves színész szegődik a teátrumba, amellyel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kötött szerződést, rádióstúdió működtetésére – számolt be a Népszava. Forrás: színház.hu A Színház.hu megerősített információi szerint, a Thália Színházhoz olyan színészek szerződnek, mint Csányi Sándor, Egri Kati, Pindroch Csaba, Schell Judit, Schmied Zoltán vagy Szombathy […]

Szerző:

A Thália Színház virtuálisnak mondott társulata a valóságban is ülést tartott. Huszonkét neves színész szegődik a teátrumba, amellyel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kötött szerződést, rádióstúdió működtetésére – számolt be a Népszava.

Forrás: színház.hu

A Színház.hu megerősített információi szerint, a Thália Színházhoz olyan színészek szerződnek,

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

mint Csányi Sándor, Egri Kati, Pindroch Csaba, Schell Judit, Schmied Zoltán vagy Szombathy Gyula. A Népszava úgy tudja,Cserhalmi György még tárgyal a szerződéséről. A lap megkérdezte Bálint Andrást, a Radnóti Színház igazgatóját, hogyan érinti, hogy Csányi Sándor és Szombathy Gyula elszerződnek a teátrumból. A direktor úgy nyilatkozott, tudomása szerint Csányi valóban a Tháliába szerződött, de, mind az öt szerepét tovább játssza a jövő szezonban a Radnóti Színházban. Szombathy Gyula pedig a lapnak elmondta, hogy tizennégy évig volt a Radnóti Színházban tag. Úgy érezte, most váltani kell.

foto

Arról, hogy egyfajta társulat alakul Bereményiék pályázati anyaga is utalt, melyben arról írtak, hogy egy intézmény, egy produkció, de akár egy művész is ugyanúgy “értékesíthető”, avagy “eladható”, mint bármely más termék vagy szolgáltatás, s hogy a Thália Színházat és a Mikroszkóp Színpadot márkává kell fejleszteni. Bereményi Géza a Népszabadságnak már áprilisban elárulta, hogy “laza szállal magukhoz kötnek körülbelül húsz színészt”. Május 9-én pedig a Kossuth rádióban Bereményi Géza úgy fogalmazott: “A Thália különbözni fog bármelyik magyar színháztól. Ugyanis nincs társulata. Befogadó színház. És ezen szeretnénk változtatni. Nem úgy, hogy társulatot szervezünk magunk köré, hanem ide kötnénk a színészeket. Mert az az egyik fő problémája egy befogadó-színháznak, hogy ha saját produkciót szeretne létrehozni, akkor a színészeket nem tudják egyeztetni. Tévés vállalkozások is vannak, szeretnénk saját tévéstúdiót is létrehozni…”.

A Népszava megkereste a Thália gazdasági igazgatóját, Csécs Tamást, aki megerősítette, hogy tévéstúdiót alakítanak ki, amely alkalmas lehet tévéjátékok felvételére. A színház 22 fős virtuális társulata így rádió-, és tévéjátékokra, valamint színházi előadásokban való szereplésre szerződik, amelyekre állami megrendeléseket kap az MTVA-tól, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaptól a nemrég aláírt stratégiai együttműködési szerződés értelmében.

Erre ad teret az a 14 négyzetméternyi hangstúdió is, amelyet a költészet napján adtak át és amelynek átalakításaKálomista Gábor elmondása szerint, körülbelül 20 millió forintjába került a színháznak.

A hangstúdiót közösen működteti az MTVA és a Thália, míg a látványstúdiót, a gazdasági igazgató tájékoztatása szerint csak a Thália üzemelteti. Erre lesz fedezet, hiszen a Thália Színház Nonprofit Kft tervezett költségvetése 1 milliárd 93 millió 563 ezer forint. (Ez minden támogatást és jegybevételt tartalmaz.)

Az MTVA és a Thália Színház közötti keretszerződés jelenleg 3500 percnyi rádiójáték felvételére szól. A Népszava kérdésére, hogy a közpénzből gazdálkodó MTVA ezért hány millió forintot és pontosan kinek fizet, nem válaszolt.

Címkék: , , , , , , , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!