Európa még a recesszió közepén tart

Társadalmilag megbecsültté kell tenni a termelőmunkát hazánkban – csak ott van gazdasági növekedés, ahol sokat dolgoznak Itt az idő, hogy Európa államai elkerüljék a görög utat, ellenkező esetben összeomolhat az euróövezet – jelentette ki tegnap Budapesten Richard T. McCormack nagykövet, a Merrill Lynch korábbi alelnöke. Jelezte, a recessziós folyamat közepén tartunk, és közel sem a […]

Szerző:

Társadalmilag megbecsültté kell tenni a termelőmunkát hazánkban – csak ott van gazdasági növekedés, ahol sokat dolgoznak

Itt az idő, hogy Európa államai elkerüljék a görög utat, ellenkező esetben összeomolhat az euróövezet – jelentette ki tegnap Budapesten Richard T. McCormack nagykövet, a Merrill Lynch korábbi alelnöke. Jelezte, a recessziós folyamat közepén tartunk, és közel sem a végén.

Forrás: Magyar Hírlap

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke hangsúlyozta, növelni kell a termelőtevékenységet, míg Parragh László, az MKIK elnöke szerint a szocialista kormány félrekezelte a krízist.Saját problémáival küzd Európa, amelynek komoly kihívásokkal kell még szembenéznie, de elsősorban az állami költségvetések gyors korrek­cióira, az államadósságok csökkentésére és a munka ösztönzésére kell koncentrálnia – mondta tegnap Richard T. McCormack nagykövet. Az Amerikai Egyesült Államok gazdasági és politikai életének egyik kiemelkedő alakja, a Merrill Lynch korábbi alelnöke a KA-VOSZ Pénzügyi Szolgáltatásokat Közvetítő Zrt. budapesti gazdasági fórumán kiemelte, Görögország problémái olyan mélyek, hogy azokra nincs rövid távú megoldás, s legalább tíz év szükséges a hibák korrigálásához.„Itt az idő, hogy Európa államai elkerüljék a görög utat, ellenkező esetben összeomolhat az euróövezet. A recessziós folyamat közepén tartunk, és közel sem a végén” – fogalmazott Richard T. McCormack, s méltatta a balti államok válságkezelési intézkedéseit, amelyek gyors és éles költségvetési, fiskális és stratégiai korrekciókat hajtottak végre. Az Amerikai Egyesült Államokról szólva úgy nyilatkozott, hogy ugyan bővül a gazdaság, de volumene szerény, és lassú növekedés jellemzi majd a következő években is.Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke szerint a fehér civilizáció van válságban, és nem a világ. „Nincs globális recesszió. A világ hetven százaléka továbbra is dinamikusan növekszik és gazdagodik. A válság vesztesei azok lesznek, akik nem alkalmazkodnak a versenyhez, és kényelmesek” – ismertette Demján Sándor. Kifejtette, az a kaptár is életképtelen lesz, ahol felborul a herék és a dolgozó méhek aránya. „Társadalmilag megbecsültté kell tenni a termelőmunkát Magyarországon, mert csak ott van gazdasági növekedés, ahol sokat dolgoznak, és ott csökken, ahol menekülnek a munka elől. Megengedhetetlen, hogy erős, munkaképes emberek azért ne dolgozzanak hazánkban, mert nem fűlik hozzá a foguk, vagy mert bizonyos munkákat nem akarnak elvégezni” – tette hozzá Demján Sándor. Szerinte egyensúlyba kell hozni a termelésben részt vevők számát és az azt kiszolgáló humán szférát. „Magyarország nemcsak hogy félrekezelte a válságot, hanem még a recesszió szindrómáit sem ismerte fel 2008-ban. Amikor már hazánkba is begyűrűzött a negatív folyamat, még akkor is rémhírterjesztőnek titulált bennünket az akkori miniszterelnök. Magyarország így súlyosan érintett lett a válságban” – vélekedett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Címkék: , , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!