Egy lúzer és egy házisárkány

Georges Feydeau, a “kacagás királya” pergő cselekménnyel, poénos dialógussokkal, röhejes kavarodással, furfangos helyzetekkel, szerepcserékkel dolgozta ki bohózatait… A Thália Színházban frissen bemutatott, az Esküvőtől válóperig című vígjáték némileg még túl is mutat ezen Schell Judit és Csányi Sándor, a Csak semmi szex című kultfilm főszereplőinek alakításában. Forrás: Mixonline – Hamvai Kornél beleásta magát a Feydeau-i […]

Szerző:

Georges Feydeau, a “kacagás királya” pergő cselekménnyel, poénos dialógussokkal, röhejes kavarodással, furfangos helyzetekkel, szerepcserékkel dolgozta ki bohózatait… A Thália Színházban frissen bemutatott, az Esküvőtől válóperig című vígjáték némileg még túl is mutat ezen Schell Judit és Csányi Sándor, a Csak semmi szex című kultfilm főszereplőinek alakításában.

Forrás: Mixonline

– Hamvai Kornél beleásta magát a Feydeau-i abszurdba, elővette az egyfelvonásosokat, dolgozni kezdett velük, és megszületett, én imposztmodern töredezettségnek nevezem, az önálló, két felvonásos, új Feydeau. Műfajilag persze bohózat, de van benne néhány jelenet, ami már annyira az emberi létezés szélsőségeit súrolja, hogy átcsap az abszurdba… De ahhoz, hogy mindennek “maisága” legyen, kellett Hamvai nyelvi leleménye – meséli a keletkezéstörténetet Béres Attila, a rendező.

 

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

– A francia vígjátékokból és Molnár Ferenctől is jól ismert klasszikus férjtípus igazi tökkelütött, lúzer, pancser. Egy példa: hazajön egy mulatságból, ahol volt egy modell, és azt mondja a nejének: olyan szép mellei voltak, amiket én még életemben nem láttam. Normális férj ilyet nem mond a feleségének, a barátnőjét sem dicséri… Ezen kívül is klasszikus komédiai szerep, csetlő-botló, aki mindent elront, amit lehet, és annyira a fejére nőnek, hogy hiába próbálja összeszedni magát, nem megy. Kicsit Kabos Gyulaszerű, akit a végén sajnálni lehet… Én ezt a típust nagyon szeretem, mert végig rendkívül szórakozató, de a végén megcsavarja az ember szívét – meséli Csányi Sándor.

 

Nyáron nyolc alkalommal látható, ősztől pedig a Thália Színház repertoárján megy az Esküvőtől válóperig, a mához kötődő, vérbő bohózat.

Egy lúzer és egy házisárkány

Fotó: Váczy András
Címke: , , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !