Demján Sándor osztályharca

Demján Sándor egy merőben újszerű osztályelmélettel szórakoztatta a hallgatóságát a KAVOSZ gazdasági fórumán. Demján a lakosságot két részre, okosakra és a szorgalmasakra osztotta, és a fő problémát – a versenyképesség hanyatlását – a két csoport arányának felborulásában látja. Forrás: sorok között Ahol felborul az okosok és a szorgalmasok aránya, az elveszíti versenyképességét – hangsúlyozta beszédében […]

Szerző:

Demján Sándor egy merőben újszerű osztályelmélettel szórakoztatta a hallgatóságát a KAVOSZ gazdasági fórumán. Demján a lakosságot két részre, okosakra és a szorgalmasakra osztotta, és a fő problémát – a versenyképesség hanyatlását – a két csoport arányának felborulásában látja.

Forrás: sorok között

Ahol felborul az okosok és a szorgalmasok aránya, az elveszíti versenyképességét – hangsúlyozta beszédében az üzletember, aki hozzátette: tragikusan lezsugorodott a szorgalmasak aránya, így nem lesz versenyképesség. Dolgozni kell, a nehéz munkát is el kell végezni – tanácsolta egész Európának Demján. – Portfolio.hu
Az alkalmazkodás tekintetében Demjánnak nincsenek problémái, hiszen a vidéki ÁFÉSZ elnökből SKÁLA- cézárrá, majd az ország egyik legvagyonosabb polgáráva avanzsált üzletember a jelek szerint már a rendszerváltás előtt is az okosak közé tartozott, még ha akkor nem is így hívták őket. Mellesleg nem tudom hogy állt volna Demján szája ha a hatvanas években nem engedik továbbtanulni, a szorgalmas árufeltöltők hiánya miatt.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

A versenyképesség nagyszerűen hangzik, és egy piacgazdaságban kiemelt szerepe van, csak az a probléma, hogy Demján úr és társai – a kormánnyal együtt – a kifejezés alatt kizárólag a minél olcsóbb munkaerőt értik. Természetesen érthető, ha a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke a tanult emberek helyett inkább olyan szorgalmas robotokra tart igényt, akik kifogástalan munkamorállal rendelkeznek, és éhbérért dolgoznak. Az a helyzet Demján úr, hogy nagyon sokan vannak olyanok ebben az országban akik szivesen dolgoznának, elvégeznék a nehéz munkát is, és semmi mást nem szeretnének csak tisztességes fizetést, és emberi munkakörülményeket. Mondjuk ezek az igények nem egyeztethetők össze kínai modellel.

Szerintem fals elképzelés, hogy a tanult lakosság a veszélyezteti az általános értelemben vett versenyképességet, a probléma inkább akkor jelentkezik ha az “okosak” az ország határain belül képtelenek kamatoztatni a tehetségüket, például azért mert a cégeiknek esélye sincs állami megrendelésekhez jutni, mert azok már le vannak zsirozva a nagyokosoknak. Azért nincs minden veszve azok számára sem aki tanulni szeretnének, a világ számos országában igény van az okosakra is.

Demján Sándornak semmi oka az aggodalomra a kormány mindent elkövet, hogy teljesítse a kívánságát. Az oktatási reform, a munka törvénykönyvének kiherélése, a pályakezdők alacsonyabb jövedelme majd segítenek a versenyképesség javításában, az okosak és a szorgalmasak arányának helyreállításában.

Címkék: , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!