Széchenyi Kártya: 50 milliárd forint hitelkihelyezés Csongrád megyében

Országosan tíz év alatt 1000 milliárd forint, Csongrád megyében nagyjából 11.700 hiteligénylésből 50 milliárd forint hitelkihelyezés – ezek a Széchenyi Kártyalegfontosabb számai. Forrás: szegedcafe.hu Nemesi Pál Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Széchenyi Kártya Program roadshow-jának szegedi állomásán elmondta: az elmúlt évtizedben a kis- és középvállalkozásoknak versenytársaiknál nehezebb dolguk volt, sokan a […]

Szerző:

Országosan tíz év alatt 1000 milliárd forint, Csongrád megyében nagyjából 11.700 hiteligénylésből 50 milliárd forint hitelkihelyezés – ezek a Széchenyi Kártyalegfontosabb számai.

Forrás: szegedcafe.hu

Nemesi Pál

Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Széchenyi Kártya Program roadshow-jának szegedi állomásán elmondta: az elmúlt évtizedben a kis- és középvállalkozásoknak versenytársaiknál nehezebb dolguk volt, sokan a konyhapénzükből indították a vállalkozásukat, ami a mai napig versenyhátrányt jelent. Ezért jelentős lépés volt 2002-ben a Széchenyi Kártya bevezetése, amely 1 millió forintos keretet nyújtott a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. Nemesi Pál hangsúlyozta: ez a pénzügyi keret ma már 25 millió forintos, de szerinte valódi Széchenyi Kártya Programól és töretlen fejlődésről csak 2011-től lehet beszélni.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

A Széchenyi Kártya lényege, hogy olyan, egyébként különböző szervezetek működnek együtt, mint az állam, a hitelintézetek, a garantőr- és az érdekvédelmi szervezetek, valamint a köztestületek. A programban résztvevők között elektronikus adatáramlást alakítottak ki, így lényegesen lerövidült a hitelbírálat és szerződéskötés időigénye.

A Széchenyi Kártya Programnak több eleme is van, melyek együtt akár 150 millió forint hitelösszeget is elérhetnek. Ez nagyon fontos tényező lehet manapság, amikor érezhető a magyarországi bankok hitelezési hajlamának csökkenése.

A Széchenyi Kártya egyébként a KA-VOSZ Zrt., a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a területi kereskedelmi iparkamarák irodáiban igényelhető. Fontos információ, hogy a program 2011. szeptember 1-je óta az agráriumra is kiterjedt: igényelhető az Agrár Széchenyi Kártya. 2012 tavaszától pedig az uniós pályázatokon való részvételt segítik a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel és a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel, amelyek segítik a pályázatokhoz sokszor hiányzó önerő előteremtését.

Az állami támogatással és banki hitelforrással megvalósuló hitelkonstrukció ötletét – amely elősegíti a kkv szektor gyors és olcsó forráshoz jutását -, Demján Sándor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnökeként fogalmazta meg, még 2001-ben.

Címke: , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !