Orbán Viktor és Áder János a Csányi-alapítvány diákjaival focizott

Sarlóspuszta – Hárommilliárd forintra emeli alapítványa tőkéjét Csányi Sándor, hazánk egyik leggazdagabb embere – jelentette be tegnap Sarlóspusztán, a Csányi Alapítvány Életút Napján. Ezer tehetséges gyermekről akar gondoskodni – Szegeden is. A fiatalok tegnap előadásokkal és focival ünnepeltek, ellenfeleik között volt Orbán Viktor és Áder János is. Forrás: délmagyar Orbán Viktor és Áder János a […]

Szerző:

Sarlóspuszta – Hárommilliárd forintra emeli alapítványa tőkéjét Csányi Sándor, hazánk egyik leggazdagabb embere – jelentette be tegnap Sarlóspusztán, a Csányi Alapítvány Életút Napján. Ezer tehetséges gyermekről akar gondoskodni – Szegeden is. A fiatalok tegnap előadásokkal és focival ünnepeltek, ellenfeleik között volt Orbán Viktor és Áder János is.

Forrás: délmagyar

– A küzdés, az alázat és a szeretet vezet a sikerhez. (…) Akkor vagyunk sikeresek, ha mások sikereit is előremozdítjuk – e szavakkal köszöntötte Áder János köztársasági elnök tegnap a Csányi Alapítvány ünneplő növendékeit Sarlóspusztán. A tehetséges, hátrányos helyzetű gyermekeket 10 éves koruktól az egyetemig felkaroló szervezet a hétvégén tartotta évzáróját a sarlóspusztai Club Hotelben.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

Megírtuk: Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója, a Pick Szeged Zrt. és a Sole-Mizo Zrt. tulajdonosa 2006-ban hozta létre alapítványát, amely életútprogrammal, vagyis évtizeden keresztül, mentorok és fejlesztő pedagógusok segítségével karol fel nehéz helyzetű, tehetséges diákokat, úgy, hogy közben nem szakadnak el iskoláiktól, szüleiktől sem. A szervezet 5 közösségi házat működtet, Jászberényben, Szegeden, Kaposvárott, Nagybajomban és Pécsett, 181 támogatott diákkal.

 

Nemzeti tőkések– Fontos, hogy a tehetősebbek adakozzanak. Lassan, de biztosan kialakul a nemzeti tőkések egyre erősödő tábora. Ennek szimbolikus alakja Csányi Sándor is. Nélkülük nincs gazdasági teljesítmény, növekedés, munkahely. Fontos, hogy a nemzeti tőkések ne akarjanak politikai hatalmat, a milliárdosokra nem a kormányban van szükség. A nagytőkének van társadalmi felelőssége, támogassa a sportot, kultúrát, tehetséges gyermekeket. Örülök, hogy ezt egyre többen így gondolják – fogalmazott Orbán Viktor.

Az alapítvány 2010 szeptemberében érkezett Szegedre. – Néha fárasztó, de örülök, hogy bekerültem – vallja a 12 éves Perjési Dorina. A Tabán iskola diákja – csakúgy, mint a Rókus II-be járó, 13 éves Faragó Brúnó – suli után egy hétköznap délutánt és havonta három szombatot az alapítvány házában tölt. Angoloznak, fejlesztőprogramokon vesznek részt, de a háziban is kapnak segítséget. A lánynak a sarlóspusztai kirándulás, a fiúnak a magyar–finn labdarúgómeccs volt a legnagyobb élmény, Orbán Viktor miniszterelnök mellett nézte.

Szegeden 27 gyerek, 2 mentor és 4 fejlesztőpedagógus dolgozik. Munkájukból tegnap kiállításon adtak ízelítőt:Somogyi Márk (12 éves) a Mátyás templom makettjét készítette el, Vas Evelin (12) sportokleveleit hozta,Bánhidi Viktória (12) gyurmából formázta meg Afrika állatvilágát.

– Heti 8–10 órát töltünk együtt. A család része lettünk – meséli az egyik mentor, Sz. André Piroska. Szerinte a motiváció fenntartása, nem a kitűnő bizonyítvány a cél. De Szegeden van a legtöbb jeles tanulója az alapítványnak. Bízik benne, hogy két éven belül nálunk is indul új csoport a 10 évesekből. Van remény: Csányi Sándor, az alapítvány életre hívója tegnap jelentette be, hogy 1000-re szeretné növelni a támogatott gyermekek számát. Ehhez egymilliárd forinttal emeli az alapítvány tőkéjét. A szervezet egymilliárddal indult, Csányi folyamatos támogatásának köszönhetően vagyona kétmilliárdra duzzadt – és rövidesen 3 milliárdra emelkedik.

– Nem elég a tehetség, akarat is kell – üzente a fiataloknak, akik jól dolgoztak az elmúlt tanévben: 46-an jutottak nyelvvizsgához, 50-en komplett ECDL számítógépes jártasságot szereztek. Tematikus nyári táborokban jártak, bővítve logikai gondolkodásukat, történelmi ismereteiket, nyelvtudásukat, Egertől az angliai Brightonig. Csányi Sándor elégedett a szegediek teljesítményével: „a gyerekek és mentoraik is kiválóan teljesítettek. Motiváltak, kihasználják az alapítvány adta lehetőségeket”.

* * *

Támad az államfő

– Föl egyből, püspök uram! – instruálta a kirúgáshoz készülődő, nagy bravúrokat bemutató Kiss-Rigó Lászlót a miniszterelnök a futballmeccsen, amelyet hazai hírességek vívtak az alapítvány válogatottja ellen. Később éktársát, az államfőt bíztatta: „bravó, Janó”! Áder János egy alkalommal hiába loholt egy hosszú labda után – így nyugtázta: 20 éve elértem volna! Hiába Nyilasi Tibor egykori Fradi-kedvenc két találata, rendes játékidőben 3–3 lett a meccs, büntetőkkel 6–5-re a fiatalok nyertek.

Címke: , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !