Növekszik az érdeklődés az egyszerűsített honosítás iránt

Harmadszor járt kedden Zomborban munkatársaival dr. Kovács Gábor konzul, hogy fogadja az egyszerűsített honosítási eljárás kérelmezőit. Első ízben harminc kérelmet vettek át a városban, idén február végén már hatvanat, míg tegnap 130 kérelmezőt fogadott a konzul és négy ügyintézője. Dr. Kovács Gáborral az egyszerűsített honosítási eljárásról és a konzuli fogadónapokról beszélgettünk. Forrás: Magyar Szó Önök […]

Szerző:

Harmadszor járt kedden Zomborban munkatársaival dr. Kovács Gábor konzul, hogy fogadja az egyszerűsített honosítási eljárás kérelmezőit. Első ízben harminc kérelmet vettek át a városban, idén február végén már hatvanat, míg tegnap 130 kérelmezőt fogadott a konzul és négy ügyintézője. Dr. Kovács Gáborral az egyszerűsített honosítási eljárásról és a konzuli fogadónapokról beszélgettünk.

Forrás: Magyar Szó

Önök Vajdaság-szerte tartanak konzuli fogadónapokat.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

– Egyre nagyobb az érdeklődés, és igyekszünk eljutni mindenhová, ahol igény mutatkozik rá. Eljutottunk Székelykevéig, vagy Magyarittabéra is, tehát nem csupán oda, ahol CMH információs iroda működik. Ahol van ilyen, ott nagyon nagy segítséget kapunk az iroda dolgozóitól, akik előre átnézik a kérelmeket, egyeztetnek, ellenőrzik az adatokat. Ez annyiból is fontos, mert a fordítók különböző módszerekkel fordítanak, de ezen a téren is jelentős javulás tapasztalható. Nagyon fontos, hogy ahogy az ügyfél megkapja az anyakönyvi kivonatot, ellenőrizze a föltüntetett adatokat, akárcsak a fordításokban szereplő adatokat, mert ezzel megspórol egy utat, nyomban kérheti a helyesbítést. A CMH irodákban dolgozók készségesek, nagyban megkönnyítik a munkánkat, Zomborban Pribilla Zsófia irodavezető és Cirkl-Sarsanszki Zita áldozatkész segítséget nyújt számunkra. Nyugat-Bácskára továbbra is oda kívánunk figyelni, így a közeljövőben kihelyezett fogadónapot tervezünk Bezdánban is.

 

Zomborban minden alkalommal kétszer többen várnak a konzuli fogadónapra. A logika szerint minél tovább adott egy lehetőség, úgy csappan iránta az érdeklődés. Az egyszerűsített honosítási eljárás esetében ez éppenséggel fordítva van.

 

– Legutóbb csak két ügyintézővel jártunk Zomborban, most néggyel, vagyis igazodunk a növekvő igényekhez. Nyugat-Bácska közel esik a határhoz, így vannak, akik inkább Magyarországon adják át igénylésüket, ezek elbírásának idejében azonban rendszerszerűen nincs különbség, ugyanis az összes kérelem egy helyre fut be, Budapesten dolgozzák fel őket. A Főkonzulátuson heti négy alkalommal összesen mintegy száz főt tudunk esketni, naponta pedig százas nagyságrendben vesszük át a kérelmeket. Vagyis nálunk nagyon szakképzett és erre a feladatra koncentráló apparátus működik. Mivel ilyen gyakran vannak eskütételi alkalmak, ez a folyamat is rugalmas, a kérelmező a szabad idejével összeilleszthető alkalmat választhat. Ez a rugalmasság mindenképpen a szabadkai főkonzulátus előnyére válik.

 

Az egyszerűsített honosítási eljárás kérelmezésének nincsen záros határideje, tehát mindaddig az ügyfelek rendelkezésére állnak, amíg igény mutatkozik iránta?

 

– Ezt meg tudom erősíteni. Úgy indult ez a kezdeményezés, hogy azoknak kínáltuk fel a lehetőséget, akik nem tudtak Szabadkára elutazni. Ez a kör bővült, elsősorban továbbra is azokat a kérelmezőket várjuk a kihelyezett fogadónapokon, akik rászorultak, de azokat is, akik például kötött munkaidejük miatt nem tudnak eljutni Szabadkára.

 

Mit tudna számszerűsíteni a kérelmek tekintetében?

 

– Nagyon fontos megemlíteni, hogy minden tizedik honosítási kérelem a Vajdaságból származik, ezek egy részét nem itt, hanem más külföldi külképviseleten adtak be, de a kérelmezők vajdasági származásúak. Tavaly a szabadkai főkonzulátuson 20 000 körüli kérelmet adtak át, idén pedig újabb ötezret vettünk át. A múlt év megfelelő időszakához képest az első negyedévben 10–15 százalékos növekedést tapasztalunk az érdeklődés tekintetében. Mindenkit arra biztatok, hogy keresse fel a szabadkai főkonzulátust, vagy figyelje, hol és mikor tartunk kihelyezett fogadónapot, és éljenek a lehetőséggel.

Címkék: , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!