Most ez a szakmai csúcs

BILK A jelenlegi életszakaszában elérhető szakmai pálya csúcsára ért – véli Wáberer Lívia, a BILK Logisztikai Zrt. új vezérigazgatója. Az egy évtizede a cégcsoportnál dolgozó szakember feladata, hogy tovább növelje a BILK eredményességét. Forrás: VG Wáberer György, a Waberer’s cégcsoport elnök-vezérigazgatója a nagybátyja – kezdi a rokoni kapcsolattal, mondván, ez mindig izgatja az embereket, és […]

Szerző:

BILK A jelenlegi életszakaszában elérhető szakmai pálya csúcsára ért – véli Wáberer Lívia, a BILK Logisztikai Zrt. új vezérigazgatója. Az egy évtizede a cégcsoportnál dolgozó szakember feladata, hogy tovább növelje a BILK eredményességét.
Forrás: VG

Wáberer György, a Waberer’s cégcsoport elnök-vezérigazgatója a nagybátyja – kezdi a rokoni kapcsolattal, mondván, ez mindig izgatja az embereket, és általában az első öt kérdés között van. A pályaválasztását is meghatározó szakemberre felnéz, példaképnek és húzóerőnek tartja. Már gyerekkorában járt a cégcsoportnál, már 13 évesen kialakult benne a vágy, hogy de jó lenne a nagybátyja mellett dolgozni. Ez bő tíz év múlva teljesült, amikor Wáberer György kabinetfőnöke lett. Addig azonban a cégcsoporttal ismerkedett, és tapasztalatokat szerzett a fuvarozás-logisztika különböző területeiről.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

A kihasználtság több mint 92 százalékos

A Budapesti Intermodális Logisztikai Központ (BILK) alapító oklevelét 2001 decemberében írták alá. Alapítója a MÁV Rt. és a Volán Tefu Rt. volt. A Budapest XXIII. kerületében, 22 hektáron elterülő terminál zöldmezős beruházásként mintegy másfél évig épült, s 2003 novemberében nyitotta meg kapuit az első 16 000 négyzetméteres raktárral és a hozzá csatlakozó 3000 négyzetméter irodaterülettel. A folyamatos ingatlanfejlesztések eredményeként a raktár- és irodaterülete 170 000 négyzetméter. Építése tíz éven át tartott, és Kelet-Európa legnagyobb komplex logisztikai szolgáltatást nyújtó ipari ingatlana lett. A beruházás összértéke 18,34 milliárd forint. Egyebek között élelmiszer-raktározás és -elosztás, csomagküldő hálózatok és elosztási funkciók, hűtést igénylő termékek raktározása és elosztása szerepel a szolgáltatások között. A továbbfejlődés már nem lehetséges, ugyanis a 100 hektáros létesítmény területét beépítették. A központ kihasználtsága meghaladja a 92 százalékot.

Küzdelem Ennek jegyében kezdte pályafutását a Waberer’s elődjénél, a Volán Tefu Rt.-nél 2001-ben asszisztensként, ráadásul annál a Marján Miklósnál, akitől most átvette a stafétabotot a BILK élén. Nem titkolja, kezdetben a Wáberer név miatt bizony egy kicsit furcsán néztek rá. Küzdenie kellett, hogy a kollégái elfogadják, ne csupán a céghez „benyomott” rokonnak gondolják. Ezt sikerült rövid idő alatt elérnie, és már nem okoz gondot. Úgy érzi, a mostani posztján is elfogadják.

Már a BILK alapkőletételénél is jelen volt, 2002 októberében, mert akkor már egy éve a Volán Tefu Rt.-nél dolgozott – ahol a logisztika működésével és eszközrendszerével ismerkedett –, és fontos volt számára, hogy már az első kapavágásról legyenek élményei. Aztán rövidesen a HR felé vette az irányt. A személyügyben eltöltött évek alatt megszerette az emberekkel való foglalkozást. Vallja, hogy egy vállalat működésének eredményessége a munkatársak gondos kiválasztásán, folyamatos motiválásán és képzésén, a cég iránti elkötelezettség kialakításán és megőrzésén múlik. Munka mellett személyügyi szervezői diplomát is szerzett.

 

Az elmúlt négy évben Wáberer György kabinetfőnökeként megismerte a cégcsoport összes tevékenységét. Szervezte főnöke programjait, akinek a szakmában kivívott tekintélyének köszönhetően könynyen kialakultak a kapcsolatai. Sikerként élte meg a mellette eltöltött éveket, a napi  együttműködésben sokat  tanult tőle.

Derült égből Ilyen előzményekkel is derült égből villámcsapásként érte, amikor Wáberer György tavaly december elején felkérte a BILK Logisztikai Zrt. irányítására. Először azt hitte, viccel vele, de gyorsan kiderült, hogy nem. Ez egy szerdai napon történt, és a nagybátyjának az volt a kérése, hogy két nap alatt adja át addigi munkakörét, s hétfőn már az új helyén kezdjen. Másfél hónapja volt, hogy a közös munka során átvegye a feladatokat elődjétől, Marján Miklóstól, akivel korábban együtt dolgozott. Hivatalosan a vezérigazgatói pozíciót 2012. január 16-tól tölti be. Azóta mindent egyedül szeret megoldani, mivel a habitusából fakadóan mindig önállóan kívánja megállni a helyét. Igényli azonban, hogy Wáberer Györggyel megbeszélje a nagyobb horderejű, többmilliós témákat. Ezért hetente egyszer-kétszer találkoznak. Szoros a magánéleti és üzleti kapcsolatuk, az előbbit is mindig megbeszélik, és Lívia minden esetben sok segítséget kap.

Növekedni kell Wáberer Líviától a tulajdonos azt várja, hogy tovább növelje Európa egyik legnagyobb és legkorszerűbb logisztikai létesítményének eredményességét. Elmondta, a 170 ezer négyzetméter raktár- és irodakapacitású központ expanzív fejlesztése befejeződött, a bevételeket csak a logisztikai szolgáltatások javításával és diverzifikálásával lehet növelni, miközben a három-öt éves bérleti szerződésekben gondolkodó ügyfelek a gazdasági válság miatt elsősorban a megtakarításokra összpontosítanak. A tevékenység megváltozásával a fő hangsúly az üzemeltetésre és az ingatlanok hasznosítására tolódott. Szép teljesítménynek tartja, hogy a kihasználtság meghaladja a 92 százalékot, pedig a válság idején is építettek raktárakat. Az elmúlt három hónapban átvilágítottak a társaságot, s ebből kiderült, vannak még tartalékok. Célja, hogy sikeresen tejesítse feladatait, ez most a lejáró bérleti szerződések meghosszabbítását, a hatékonyság növelését jelenti, és azt, hogy eredményesebb legyen a társaság, emelkedjen az árbevétele.

 

A munka terén maximalistának tartja magát. Mindig a nagy megfelelni vágyás vezérelte – megfelelni nemcsak másnak, hanem saját magának is. Eddig is mindent megtett, hogy jól végezze a feladatait, hogy bizonyítsa, nem azért volt a posztján, mert Wáberernek hívják, hanem, mert szeret dolgozni. Munkája során igyekezett jó együttműködést kialakítani a kollégáival, és a rábízott feladatokat a legjobb tudása szerint ellátni. Kudarcra nem emlékszik. „Talán azért nem – mondja –, mert ha volt is kevésbé sikeres tevékenységem, azt nem kudarcként, hanem a további munkám számára fontos tapasztalatként éltem meg.”

Új kihívások Wáberer Lívia, a nagybátyjához hasonlóan, keresi a kihívásokat, amelyeket a hivatása mellett a sportban is megtalál. Rendszeres résztvevője például a Tour de Pelso Balaton kerékpáros túrának. A tél kivételével – ilyenkor síel – hétvégeken mindig kerekezik, ezenkívül tornázni is jár. Amennyiben a biciklivel komolyabb probléma merül fel, a kerékpárszerelést rábízza a lakhelyéhez közeli szerviz szakembereire, de kisebb gondot maga old meg.

A nagy távolság, a forgalom és a szmog miatt a munkahelyére autóval jár. Az elmúlt négy évben hozzászokott a vezérigazgatói munka ritmusához, hiszen mindig addig volt a munkahelyén, amíg a főnöke. Most is általában reggel negyed 9-től este 7-ig dolgozik, ehhez jön még az egy-egy óra közlekedés. Hétvégén azonban igyekszik szabaddá tenni magát. Szeret utazni. Szívesen főz, a sütéssel azonban egyelőre hadilábon áll, de ami késik, nem múlik, szerinte egyszer majd ezen a területen is sikereket ér el.

Szerző: Magos Katalin
Címkék: , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!