Mi van a kirakatban?

Az Orbán-kormány sportszeretete nem ismer (pénzügyi) határokat. A kabinet a labdarúgásban és a férfi kosárlabdában is kiválasztotta kedvenc csapatát, amely mindent megkap, amit csak kíván. A futballban a Videotonra szánt milliárdok az eredmények alapján ablakon kidobott pénznek tűnnek, ellenben a szolnoki kosarasoknál megtérülni látszik a befektetés, hiszen a csapat bejutott az EuroChallenge Kupa négyes döntőjébe […]

Szerző:

Az Orbán-kormány sportszeretete nem ismer (pénzügyi) határokat. A kabinet a labdarúgásban és a férfi kosárlabdában is kiválasztotta kedvenc csapatát, amely mindent megkap, amit csak kíván. A futballban a Videotonra szánt milliárdok az eredmények alapján ablakon kidobott pénznek tűnnek, ellenben a szolnoki kosarasoknál megtérülni látszik a befektetés, hiszen a csapat bejutott az EuroChallenge Kupa négyes döntőjébe

A futballban nem is lehetett kérdés, hogy Orbán Viktor és a felcsúti Puskás Akadémia nagyon szoros viszonya – a kormányfő alapította az akadémiát, amit ráadásul saját édes gyermekének is nevezett – után szinte adta magát, hogy az állam kedvence a “szomszédos” Fehérvár élvonalbeli csapata, a Videoton legyen. (Az előző Orbán-kormány idején az Újpest volt az állami csapat, amely új stadiont kapott, és ott hirdettek azok a cégek, amelyek most a Fehérvárt támogatják. A lila-fehérek sem alkottak maradandót az állammal a hátuk mögött.)

Forrás: Népszava

Csányi Sándor MLSZ-elnök kizárólag a Sóstói stadionba jár bajnoki meccsekre, állandó kísérői közé tartozik Orbán Viktor miniszterelnök, és amíg köztársasági elnök volt, addig (ex-dr.) Schmitt Pál is “lelkes szurkolója” volt a Videotonnak. Az ő helyét majd vélhetően Áder János foglalja el, aki most még talán nem is tudja, hogy ha köztársasági elnök lesz, akkor feladatai közé tartozik majd a Vidi hazai mérkőzéseinek rendszeres látogatása.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

A prominens szurkolóknak, és az adófizetők milliárdjainak köszönhetően a Videoton lett a magyar futball kirakatcsapata. Bár a keretben a milliós havi fizetés a minimálbér, az együttes Paulo Sousa irányításával kudarcot kudarcra halmoz(ott). A Bajnokok Ligája selejtezőjében szégyenletes teljesítménnyel kiesett a Sturm Graz ellen, a Magyar Kupában a másodosztályú MTK-val szemben bukott el, és a bajnokságban a címvédésre sincs esélye, a harmadik helyet talán sikerül megőrizni a nagyon gyenge NB I-ben. A portugál tréner semmi pluszt nem hozott a magyar futballnak, az derült ki róla itteni tartózkodása alatt, hogy fejelni tud, ha nincs labda a közelben, és minden meccs után megdicséri játékosait, nem számít, milyen gyengén futballoznak.

Egészen más a helyzet a honi férfi kosárlabda kirakatcsapatával, a Szolnokkal. Pór Péter együttese a Videotonhoz képest elenyésző, a többi kosáregylettel összehasonlítva elképesztő pénzügyi segítséget kapott “felülről”, itt azonban nincs olyan érzése az embernek, hogy feneketlen kútba dobták a pénzt, teljesen értelmetlenül, nem beszélve arról, hogy egy fránya köztársasági elnök se merészkedik be csarnokába.

Igaz, hogy a Magyar Kupa négyes döntőjében – melyet “véletlenül” Szolnokon rendeztek – az Olaj az aranymeccsen a hajrában nagyon komoly támogatást kapott a játékvezetőktől a Paks ellen, és ha a megítélt szándékos szabálytalanságok és technikaik sem lettek volna elegendőek, meglehet, a sípmesterek még kosarat is szereztek volna annak érdekében, hogy a kosárlabda kirakatcsapata nyerjen, a nemzetközi porondon azonban bírói támogatás nélkül alkotott szenzációsat a csapat, miután lett riválisa otthonában nyert ki-ki meccsen, és bejutott a harmadik számú európai sorozat, az EuroChallenge Kupa négyes döntőjébe.

A szolnokiak előtt legutóbb 1958-ban a legendás Honvédnak sikerült európai kupában a legjobb négy közé kerülni. Ráadásul a Szolnok sikerrel pályázott a négyes döntő megrendezésére, a finálé helyszíne a debreceni Főnix Csarnok lesz április 27-29. között. A magyarok a Besiktasszal találkoznak az elődöntőben, a törököket több ezer fanatikus szurkoló kíséri el a hajdúsági megyeszékhelyre. A drukkerek által fizetett idegenforgalmi adóból, a magyarországi fogyasztásaikból jelentős bevételekhez jut az állam. És még azt sem lehet mondani, hogy ezek a pénzek nem maradnak a sportban. Dehogynem: megkapja a kedvenc gyermek, a semmilyen eredményt fel nem mutató, viszont milliárdokba kerülő, a kormányzat számára mégis imádnivaló Videoton…

NÉPSZAVA-információ /

 

Címke: , , , , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !