Mészárolnak az orvhorgászok

Egyre brutálisabbak az orvhorgászok. A legkülönfélébb módszereket bevetik az olykor milliós nagyságrendű haszon érdekében. A Desedán is folyamatosan emelkedik a szabálytalankodók száma, céljuk: minél rövidebb idő alatt tetemes mennyiségű kopoltyúst zsákmányolni a tóból. Forrás: somogytv.hu Ezeket a képeket az elmúlt egy évben készítette a Kaposvári Sporthorgász Egyesület. A fotókon jól látszik, hogy az orvhalászok a mészárlástól […]

Szerző:

Egyre brutálisabbak az orvhorgászok. A legkülönfélébb módszereket bevetik az olykor milliós nagyságrendű haszon érdekében. A Desedán is folyamatosan emelkedik a szabálytalankodók száma, céljuk: minél rövidebb idő alatt tetemes mennyiségű kopoltyúst zsákmányolni a tóból.

Forrás: somogytv.hu

Ezeket a képeket az elmúlt egy évben készítette a Kaposvári Sporthorgász Egyesület. A fotókon jól látszik, hogy az orvhalászok a mészárlástól sem riadnak vissza, sokszor kivágják a hal testéből az általuk értékesnek vélt részeket, a tetemet pedig hátrahagyják. Hálózásra is akadt példa a közelmúltban, a halak ilyenkor beszorulnak a hálóba és elpusztulnak.
ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

Kovács Gábor, halászati őr, csoportvezető, Kaposvári Sporthorgász Egyesület:
– Az esetet még tetézte, hogy nem elég, hogy egy, hanem több hálót helyeztek el a Desedában, a minél eredményesebb halászat érdekében, vagy pedig akkora hálót tettek le, ami keresztben átérte a Desedát.Így rövid idő alatt tetemes zsákmányhoz jutnak az orvhorgászok, amit aztán ha értékesítenek, akár milliókat is kaszálhatnak. A módszereiket tekintve pedig egyre brutálisabb a pusztítás- mondja Kovács Gábor.

Kovács Gábor, halászati őr, csoportvezető, Kaposvári Sporthorgász Egyesület:
– Bot nélküli sorhorgot, amikor egy zsinóron rengeteg horgot használnak, azon csali van, és ezzel próbálnak a halakban kárt okozni. Vagy pedig van a gereblyéző módszer, amikor a hal száján kívül, a testébe akarják a horgot beleakasztani, és azzal kicsörlőzni gyakorlatilag.

Sok esetben már nem éjszaka, hanem nappal, a nyílt vizen, a legálisan pecázók között elvegyülve próbálnak illegális haszonhoz jutni az elkövetők- tette hozzá a szakember. A halőrök a nap 24 órájában járják a tó környékét, ám még ez sem elég ahhoz, hogy jelentősen csökkenjen az orvhalászatok száma, pedig ilyen esetekben megvalósul az állatkínzás bűncselekménye, amely súlyos esetben akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is járhat. Úgy tűnik, hogy ez sem bír elrettentő erővel, sőt, gyakran maguk az engedéllyel rendelkező pecások is áthágják a szabályokat.

Kovács Gábor, halászati őr, csoportvezető, Kaposvári Sporthorgász Egyesület:
– Amikor megsértik a kifogható méreteket, a méretkorlátozásokat is, egy darab halra is meg van határozva, hogy mekkora a legkisebb és a legnagyobb kifogható méret, ezt mondhatom, hogy előszeretettel lépik túl a horgászaink.

Sokan a napi korlátot is átlépik, ez a fotó pedig szintén egy szabálytalanságról árulkodik. A horgász 3 botot lógatott a vízbe, pedig a horgászrend szerint legfeljebb kettőt szabad. Július végén országos razziát tartottak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal szakemberei, 146 vízterületet és több mint ezer horgászt, valamint 62 halforgalmazó helyet ellenőriztek. Somogyban horgászok ellen nem indult eljárás, viszont a 10 ellenőrzött halforgalmazó egyikénél a szakemberek szabálytalanságot találtak.

Címke: , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !