Kormányközeli cégek kaszálnak az uniós hiteleken

zázmilliós üzletet jelenthet több fideszes politikusnak és számos kormányközeli vállalkozónak az Új Széchenyi-terv mikrovállalkozásoknak szóló programja. Többek között Papcsák Ferenc és Széles Gábor nevével fémjelzett cégek járhatnak jól – írja a Figyelő.hu. Forrás: origo A pályázó vállalkozók csak hitelközvetítőkön keresztül juthatnak az Új Széchenyi-terv 85 százalékban uniós forrásból finanszírozott támogatásaihoz, ezeknek a cégeknek pedig majdnem […]

Szerző:

zázmilliós üzletet jelenthet több fideszes politikusnak és számos kormányközeli vállalkozónak az Új Széchenyi-terv mikrovállalkozásoknak szóló programja. Többek között Papcsák Ferenc és Széles Gábor nevével fémjelzett cégek járhatnak jól – írja a Figyelő.hu.

Forrás: origo

A pályázó vállalkozók csak hitelközvetítőkön keresztül juthatnak az Új Széchenyi-terv 85 százalékban uniós forrásból finanszírozott támogatásaihoz, ezeknek a cégeknek pedig majdnem a fele kormánypárti kötődésű. Biztos és jó üzletet jelent nekik a hitelközvetítés – írja a portál.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

 

A hitelközvetítők haszna a megszerzett és a továbbkölcsönzött pénz kamatkülönbözetéből keletkezik, igaz, ők viselik a hitelek kockázatát is. 2013-ig összesen 30 milliárd forintnyi hitel sorsáról dönthetnek, a náluk maradó haszon a Figyelő.hu számítása szerint évente nagyjából kétmilliárd forint lehet, és ehhez jön még a pályázatonként 50 ezer forint tranzakciós díj.

 

A közvetítők közül a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (KVA) elnöke Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő, korábbi elszámoltatási biztos, a Mifin Mikrofinanszírozói Pénzügyi Szolgáltató Zrt. tisztségviselője pedig Braun Márton fideszes országgyűlési képviselő. A legnagyobb hitelközvetítők közé tartozik még az egyaránt Széles Gábor érdekeltségébe tartozó Komplex-Faktor és az Első Hitelkapu Pénzügyi Zrt.

Címkék: ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!