Kihirdették a Prima díjasokat

Megválasztották az idei Prima-díjas művészeket, tudósokat és sportolókat, közülük kerülnek ki majd decemberben az idei Prima Primissima díjasok is. A Demján Sándor és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által alapított díjat 2013-tól Csányi Sándor finanszírozza. Forrás: MNO A díjat alapító Demján Sándor kötelezettségvállalása tíz évre szólt, így – mint azt már a tavalyi Prima […]

Szerző:

Megválasztották az idei Prima-díjas művészeket, tudósokat és sportolókat, közülük kerülnek ki majd decemberben az idei Prima Primissima díjasok is. A Demján Sándor és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által alapított díjat 2013-tól Csányi Sándor finanszírozza.

Forrás: MNO

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

A díjat alapító Demján Sándor kötelezettségvállalása tíz évre szólt, így – mint azt már a tavalyi Prima Primissima díjátadón bejelentették – Csányi Sándor és az OTP veszi át a díj finanszírozását 2013-tól, egyelőre szintén tíz évre, de Csányi kifejezte azt a reményét, hogy a tíz éven túl határozatlan ideig képesek lesznek fenntartani a díj rendszerét, amelynek rendszerét ezután sem kívánják megváltoztatni.

Csányi Sándor és Demján SándorFotó: Kocsis Zoltán

Demján Sándor és Csányi Sándor is hangsúlyozták a Prima Primissima politikai szempontoktól és politikai kurzusoktól való függetlenségét. Az arra jogosult személyek és szervezetek jelöltjei közül idén is a Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma és a Társadalmi Tanácsadó Testület együttes ülésén, titkos szavazással választották meg a Prima-díjasokat, közülük kerül majd ki év végén minden kategóriában 2012 Prima Primissimája és a közönségdíjas. Az ő 50 ezer eurós díját továbbra is Demján Sándor finanszírozza. A Prima díj tízezer euróval jár.

2012-ben Prima díjasok magyar irodalom kategóriában Kiss Anna költő, drámaíró, Krasznahorkai László író és Tornai József költő, író, műfordító. Magyar színház- és filmművészet kategóriában hagyományosan a legtöbb jelölés érkezik minden évben, ezért szokás szerint nehéz dolga volt a döntéshozóknak, amikor kiválasztották közülük Bodrogi Gyula színművészt, Kósa Ferencfilmrendezőt és Szinetár Miklós rendezőt. Magyar képzőművészet kategóriában Sajdik Ferenckarikaturistának, Ujházi Péter festőművésznek és V. Majzik Mária képzőművésznek ítéltek Prima díjat.

Az előtérben Fekete György belsőépítész, az alapítvány kuratóriumának új tagjaFotó: Kocsis Zoltán

Magyar tudomány kategóriában Palkovits Miklós akadémikus, Ritoók Zsigmond filológus ésSzemerédi Endre matematikus, egyetemi tanár, magyar oktatás és köznevelés kategóriában Batta András egyetemi tanár, rektor, Grétsy László nyelvész, nyelvoktató és a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola lett Prima díjas. A magyar építészet és építőművészet primái idénBalogh Balázs építészmérnök, egyetemi tanár, Lázár Antal építészmérnök és Török Péter táj- és környezetépítész.

Magyar sajtó kategóriában Benda László szerkesztő, riporter, Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztője és Süveges Gergő, a közmédia műsorvezetője lett a díjazott. Magyar népművészet és közművelődés kategóriában a Bihari János TáncegyüttesHalmos Béla népzene oktató és Rostás Árpád vándorasztalos győzedelmeskedtek. Az alapító Demján Sándor utóbbi munkásságát emelte ki a megnyitón: szerinte a hátrányos helyzetű roma gyerekeknek szakmát oktató vándorasztalos méltó arra, hogy példaképpé váljon, a hazai példaképekre pedig nagy szüksége van a magyar társadalomnak.

Magyar zeneművészet kategóriában a Kodály Kórus DebrecenMiklósa Erika operaénekes ésSzenthelyi Miklós hegedűművész lett a Prima, a magyar sportolók közól pedig Kulcsár Győzőpárbajtőröző, Magyar Zoltán tornász és Portisch Lajos nagymester sakkozó versenghetnek a Prima Primissima címért.

Címke:

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !