Finisben az állami bankvásárlás

Szerdán a jogászok előkészítették az adásvételi szerződés tervezetét, pénteken pedig Budapestre utaztak a német anyabank vezetői, hogy a Magyar Fejlesztési Bankkal megtárgyalják a Takarékbank közel 40 százalékos tulajdonrészének eladását – tudta meg az [origo]. Forrás: origo A bankvásárlási folyamatot végigkísérő, neve elhallgatását kérő forrásunk elmondása szerint a legfontosabb kérdések mostanra tisztázódtak, így nagyjából körvonalazódott a felek […]

Szerző:

Szerdán a jogászok előkészítették az adásvételi szerződés tervezetét, pénteken pedig Budapestre utaztak a német anyabank vezetői, hogy a Magyar Fejlesztési Bankkal megtárgyalják a Takarékbank közel 40 százalékos tulajdonrészének eladását – tudta meg az [origo].

Forrás: origo

A bankvásárlási folyamatot végigkísérő, neve elhallgatását kérő forrásunk elmondása szerint a legfontosabb kérdések mostanra tisztázódtak, így nagyjából körvonalazódott a felek által elfogadható vételár, amelyet készpénzben fizetne ki az MFB a 38,5 százalékos pakettel rendelkező német DZ banknak.

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

Az ügyletet más oldalról, de szintén végigkövető másik forrásunk szerint azonban a német bankárok pénteki látogatása még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a szerződést alá is írják, mert hiába van legalább 90 százalékos készültségben a tranzakció, még a legvégén is meghiúsulhat.

Mint azt korábban megírtuk, az állam párhuzamosan folytat tárgyalásokat a Takarékbank kisebbségi tulajdonának megvásárlásáról, továbbá a Demján Sándor nagyvállalkozó kezében lévő Gránit Bankról és a Töröcskei István (ma az Államadósság-kezelő Központ vezérigazgatója) alapította Széchenyi Bankról is.

Az 1600 egységből álló takarékszövetkezeti hálózat azért értékes az MFB számára, mert a kormány számára kiemelten fontos hazai vállalkozásokat így könnyebben és közvetlenül tudná finanszírozni. Baranyay László, az MFB elnök-vezérigazgatója a Heti Válasznak adott legutóbbi interjújában megerősítette, hogy a Takarékbank megvételéről tárgyalnak a külföldi tulajdonossal, eredmény a közeljövőben várható, a Gránit Bankkal és a Széchenyi Bankkal pedig közvetlenül a kormány egyeztet.

Címkék: ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!