Együttműködés a NYÍRERDŐ Zrt. és a ROMSILVA között

2012. május 16. – Újabb elemekkel gazdagodik a NYÍRERDŐ Zrt. és a ROMSILVA Máramarosi Igazgatóságának kapcsolata. Erről állapodott meg Nagybányán Szalacsi Árpád vezérigazgató és Mihai Sajerli igazgató. Több helyi erdészetben tett látogatás kapcsán számos érdekes csemetetermelési-, erdőfelújítási- és fakitermelési módszerrel ismerkedtek a magyar vendégek. Tapasztalták, hogy a korábbi erdészeti technológiákat újabbakkal váltották fel a román kollegák, nagyon […]

Szerző:

Image
2012. május 16. – Újabb elemekkel gazdagodik a NYÍRERDŐ Zrt. és a ROMSILVA Máramarosi Igazgatóságának kapcsolata. Erről állapodott meg Nagybányán Szalacsi Árpád vezérigazgató és Mihai Sajerli igazgató. Több helyi erdészetben tett látogatás kapcsán számos érdekes csemetetermelési-, erdőfelújítási- és fakitermelési módszerrel ismerkedtek a magyar vendégek. Tapasztalták, hogy a korábbi erdészeti technológiákat újabbakkal váltották fel a román kollegák, nagyon érzékenyen reagálva a növekvő természetvédelmi és közjóléti társadalmi igényekre. A magashegységi erdőgazdálkodás számos olyan szakmai kihívást jelent,

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

melyek az erdőfenntartási költségek növelését vonják maguk után. Ezeket a faárakban – főleg a bükkrönk jelenlegi ára mellett – érvényesíteni aligha lehet. Érdekes, szép példáit mutatták be az állománycserés erdőfelújításoknak: a bükk termőhelyen – az évszázadokig termesztett lúcosokat helyén – fokozatosan, nagyon nagy szakmai igényességgel és elkötelezettséggel állítják vissza az eredeti bükk állományt, melybe mesterségesen egyéb kemény lomb fafajokat és vörösfenyőt elegyítenek. A még lábon maradó lucfenyő állományok szú elleni védelmét a szakmában ismert és elterjedt módszerekkel igen gondosan hajtják végre.
A látogatás kapcsán a kereskedelmi együttműködési lehetőségek is szóba kerültek, s úgy tűnik, az alföldi és a magashegységi erdőket kezelő két – különböző adottságú – cég között van lehetőség érdekazonosságon alapuló árucserére. (Kovács Gábor)

Forrás: forestpress

Címkék: , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!