Demján bankja magyar boltláncba szállt be

A Gránit Bank és a Coop tulajdont szerzett egymásban. A két magyar tulajdonú cég szoros együttműködést tervez. Stratégiai megállapodást kötött a Coop Gazdasági Csoport és a Gránit Bank, az együttműködés megerősítéseként a két társaság tulajdont szerez egymás cégeiben 100-100 millió forint értékben. Demján Sándor, a Gránit Bank alapító többségi tulajdonosa kiemelte, a magyar áruk akkor […]

Szerző:

A Gránit Bank és a Coop tulajdont szerzett egymásban. A két magyar tulajdonú cég szoros együttműködést tervez.

Stratégiai megállapodást kötött a Coop Gazdasági Csoport és a Gránit Bank, az együttműködés megerősítéseként a két társaság tulajdont szerez egymás cégeiben 100-100 millió forint értékben.

Demján Sándor, a Gránit Bank alapító többségi tulajdonosa kiemelte, a magyar áruk akkor tudnak még nagyobb hányadot elfoglalni a hazai kiskereskedelemben, ha versenyképesek. Szerinte a Coop háttere alkalmas lenne arra, hogy a magyar mezőgazdasági szektorban integráló szerepet töltsön be a termelők, az élelmiszer-feldolgozók között. Rámutatott arra, hogy az államnak támogatnia kellene a hazai élelmiszerek feldolgozására létrejövő vállalatokat.

Hegedűs Éva, a Gránit Bank Zrt. alelnök-vezérigazgatója a megállapodás aláírását követő szerdai budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a megállapodás alapján a Gránit Bank szolgáltatása a Coop hálózatában, valamint a Coop alkalmazottai, törzsvásárlói, vevői, beszállítói számára is széles körben elérhető lesz, reményeik szerint néhány hónapon belül.

Rédei István, a CO-OP HITEL Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, szerették volna bővíteni pénzügyi szolgáltatásaikat, és több bankkal is tárgyalva döntöttek a Gránit Bank mellett. Hegedűs Éva jelezte, hogy a részleteket később dolgozzák ki, várhatóan a lakossági és vállalkozói számlavezetést, a hitelezést és bankkártya-szolgáltatást ajánlják majd.

Rédei István kiemelte, hogy a Coop-hálózatnak 600 ezer törzsvásárlója van, 1600 településen vannak jelen, 32 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak. Több mint 1000 beszállítóval állnak kapcsolatban, közöttük 500-600 kis- és középvállalkozóval. A tavalyi árbevételük 510 milliárd forint volt.

 

 

Címke: , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !