Demján: a szegénység megöli a demokráciát

… Ha van növekedés, akkor a szegénység csökken. Ha szegénység van, az megöli a demokráciát. Ha Európa szegényedik, Európában sem lesz demokrácia. …

Szerző:

A szegénység nőni fog, ebből egyetlen kilábalás van, ha a gazdaság növekszik – mondta a köztévében Demján Sándor.

Segít az iskolák ”államosítása” a gyermekszegénységen, hiszen nem lehet kitéve egy gyermek annak, hogy szegény egy önkormányzat – jelentette ki Demján Sándor a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

Arra van szükség, hogy állami iskolák működjenek azonos feltételekkel – szögezte le.

Kérdésre válaszolva elmondta: fenntartja korábbi kijelentését, miszerint nincs szegény, csak rosszul vezetett ország. Úgy véli: a magyar politikai elit nagyon rosszul vizsgázott. Szerinte a szegénység nőni fog, ebből egyetlen kilábalás van, ha a gazdaság növekszik.

Mint mondta: híve és szószólója annak, hogy átmenetileg vezessék be a szolidaritási adót. Romlik a külső környezet, nem a mostani kormány tehet róla, de igazodnia kell ehhez, stratégiát kell váltania, a termelésről kell leszednie az adót, és ösztönözni kell a termelést, mert csak így teremthetők munkahelyek.

Ha van növekedés, akkor a szegénység csökken. Ha szegénység van, az megöli a demokráciát. Ha Európa szegényedik, Európában sem lesz demokrácia.

Az elmúlt négy évben összesen 19 ezer gyermek kapott támogatást Demján Sándor kétmilliárd forintos alapítványától. Az ismert vállalkozó a Kossuth Rádió reggeli műsorában a gazdagok morális kötelességének mondta a szegény gyermekek megsegítését, és szeretné, ha mások is követnék példáját. A Demján-alapítvány támogatására Nyírbátor és Encs térségében az önkormányzatnál lehet pályázni. Az üzletember külön értéknek tartja, hogy több száz önkéntessel dolgozik az alapítvány, amely mindössze 3-5 százalékos rezsiköltséggel működik.

Forrás: MTV – Ma reggel/MR – 180 perc | 2011. szeptember 01. csütörtök 09:25 |

Címkék: , , ,

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!