Búcsú Zwack Pétertől

Zwack Pétert most sokan búcsúztatják, de a leghitelesebb Demján Sándor, aki a nyolcvanas évek végén hazacsábította az Olaszországban élő és az ottani üzemében unicumot gyártó üzletembert. Zwack hiteles alakja volt az üzleti világnak sok befektető követte Budapestre. A hitvallása ma is érvényes, nagy kár, hogy a politikusok nem azt követik. Forrás: mixonline.hu Demján Sándor szerint […]

Szerző:

Zwack Pétert most sokan búcsúztatják, de a leghitelesebb Demján Sándor, aki a nyolcvanas évek végén hazacsábította az Olaszországban élő és az ottani üzemében unicumot gyártó üzletembert. Zwack hiteles alakja volt az üzleti világnak sok befektető követte Budapestre. A hitvallása ma is érvényes, nagy kár, hogy a politikusok nem azt követik.

Forrás: mixonline.hu

ez a bejegyzés

ez a bejegyzés a Metrinwest kft. mérlegtechnikai megoldásainak bemutatására szolgál. Profiljaink között a hídmérlegek és technológia mérlegek mellett a kalibrálás szerepel. tags: hídmérleg; vasúti; közúti; kombinált; technológiai mérlegek; big-bag zsáktöltő; elektronikus raktármérlegek; hordótöltő mérlegek; ex-es mérlegek; tartálymérleg; szalagmérleg; precíziós mérlegek; analitikai mérlegek; darabszámlálós mérlegek;precíziós mérlegek; élelmiszeripari mérlegek; címkenyomtató mérlegek; szuperlapos saválló mérlegek; felsőpályás húsipari mérlegek

Demján Sándor szerint Zwack kiábrándult a magyar pártpolitikától. Úgy látta, hogy a magyarok egyelőre nem értékelik eléggé a piacgazdaságot, pedig Zwack szerint, aki több nyugati multit csábított hazánkba, miután hazatért és visszavette a Soroksári úti gyárát, a gazdaság mindenkor előbbrevaló a politikánál. Az üzletember szerint az ország nemzetközi elismertsége a gazdasági teljesítményétől és hitelességétől függ, nem pedig a kardcsörtető magyarkodástól vagy önsajnáltatástól.Ez sajnos mindmáig áll, sőt jobban, mint bármikor a rendszerváltás óta. Így aztán sem lehet véletlen, hogy 2005-ben a Fidesz berkeiből próbáltak meg “zwack-ügyet” fabrikálni egy adótarifa-vitából. Ma fia viszi a céget, akinek már évekkel ezelőtt átadta a stafétabotot, ahogy az egy rendes családi cégnél szokás.

Volt szerencsém töbször is interjút készíteni Zwack Péterrel, remek interjúalany volt, könnyedén és nagyvonalúan beszélt a világ dolgairól is, a vérében volt az üzlet.Sosem haragudott Magyarországra, pedig hajdan átszökött a határon, ám Demján Sándor személyesen ment ki hozzá, hogy meggyőzze, érdemes hazatérnie. Azt talán megbánta, hogy a politikába is belekóstolt, pedig jóban volt a Kennedy családdal, tanult tőlük is, de azokat a fogásokat itthon nem lehetett alkalmazni.

A sportban sem tévedt el. Bár szerette a focit, Olaszországban minden Fiorentina meccsen ott volt, s ha tehette, vitte a fiát is, itthon a magyar focit nagy ívben elkerülte. Ellenben támogatta, szponzorálta a vizilabdásokat, sőt egy kupát is kiírt. nem véltelne, hogy az olimpián először jól játszó magyar válogatott, az ő emlékének ajánlotta az USA elleni győzelmét.

Címkék:

Nesze szemem egyél még !

Sokszor nehezen állunk ellen a finom ételeknek, és ezt tapasztaljuk a hírekkel kapcsolatban is. Elolvassuk, bosszankodunk és örülünk. Vagy azt mondjuk magunknak, hogy erre mindig emlékezni fogok (persze, hogy nem :-), de az is lehet, hogy kipróbálod. Leggyakrabban azonban csak olvasunk.

... közömbösen. Ez amit biztos nem szeretnénk. Ezért összegyűjtjük azokat a cikkeket, amikről van véleményünk és azokat a cikkeket, amiket a Google vagy más kereső véletlenül dob nekünk. Kíméletlenül és elkötelezetten nem változtatunk, mivel tudjuk, hogy szükség van agyagtáblákra és papirusztekercsekre. Legyen ez az oldal is ilyen. Ja, és bocs a reklámokért.

Klikk

Reklám pedig van. Szükség van rá a keresőmotorok miatt, a látogatás növeléséhez és persze bevételforrás számunkra. Biztos, hogy rajtad is segít. Hívj fel minket, vagy küldj egy levelet és beszéljünk róla.

Megéri !

Egy igazi szófelhő. Válassz!